kezdravi

Moje cesta ke zdraví

Zdraví máme jen jedno, často jej bereme jako samozřejmost, příliš o něj nepečujeme a velmi často do něj odmítáme investovat. Spoustu věcí řešíme až následně, když přijde problém. Je jedno jak velký. Pro každého z nás je ta hranice asi někde jinde. Já nad tím začala vlastně přemýšlet až ve chvíli, kdy jsem řešila zdraví svých dětí.

V listopadu to bude přesně rok, co jsem začala používat esenciální oleje. Do té doby, kdyby mi někdo řekl, abych na sebe nebo své děti místo čehokoliv z lékárny namazala radši přírodní esenciální olej, zaťukala bych si pravděpodobně na čelo. Nejsem žádná eko, bio a nechodím po asfaltu bosa. Když doktor zavelí, dám dětem antibiotika jako nic a…. tadáááá! Moje děti jsou očkované.

Ale loni přišla školka, nemoci, předávání nemocí mezi našimi dětmi… Vždyť to moc dobře sami znáte, jak je to úmorné, když nemůžete jít s dětmi ven, vstáváte k nim milionkrát za noc a padáte únavou. Moje kamarádka, vlastně jedna z mých opravdu nejbližších přítelkyň, která řešila něco podobného rok předtím – ovšem vynásobte si to asi tak stokrát, protože u nich to byla opravdu perla v podobně nonstop nemocí všeho druhu, mi řekla ať to zkusím. “Zlato, kup si to.” Znělo to skvěle.. Oleje na imunitu, rýmu a kašel a ještě “nějakých” dalších deset olejů. Já slyšela OLEJ NA IMUNITU a nic dalšího mě nezajímalo. “Stejně jsou to jen vůně do difuzéru,” říkala jsem si. OK, koupím to! Počkej, cože? To stojí 172 Euro? Zeptala jsem se zděšeně kamarádky, následně se zeptal zděšeně manžel mě a sečteno a podtrženo: “To nekupujeme. Ses zbláznila!”

A pak zase nemoc. Tohle už ode mě asi trochu znáte, pokud čtete pravidelně. Ale já chtěla napsat hlavně o nějakém posunu, protože mi chodí spousta pozitivních vzkazů od lidí, kterým jsem kit doporučila.

No ale zpátky k našim začátkům! Od té doby, co starter kit přišel, jsem začala děti mazat, mazat, mazat podle instrukcí kamarádky na imunitu, difuzér jel přes den, večer, přenášela jsem ho z obýváku do dětského pokoje a naopak. Kdyby mi o tom neřekla ona, nikdy bych to nekoupila, protože si nerisknete vyhodit jen tak pět tisíc oknem.

Po měsíci a půl užívání hele! Emi odchodila měsíc a půl v kuse den za dnem ve školce. Pak ji skolily neštovice, Mikyho pochopitelně po 14 dnech taky. Ale od té doby kromě občasné rýmy, které jsme se docela rychle zbavili, nic. U doktora jsem byla s Mikuláškem až teď v říjnu kvůli kašli, rýmě a menšímu apetitu než obvykle. Myslela jsem, že má angínu. Týden předtím jsme byli totiž u kamarádky, jejíž holčičce lékařka diagnostikovala začínající angínu. Naštěstí šlo o nachlazení a lehkou virózu.

Proč tohle všechno píšu, když často ukazuju oleje na stories a podobně? Mám pocit, že by se to tam prostě všechno nevešlo a kolem mě je spousta lidí, co si stěžuje, že děti jsou pořád nemocné nebo že se řeší to nebo tamto a vlastně se na ty “oleje” dívají úplně stejně jako já loni v listopadu. Je to JEN nějaká vůně. Věděli jste ale, že za 22 sekund se dostanou do mozku, za 2 minuty do krevního oběhu a za 20 minut ovlivní každou buňku v těle? Já až teď v létě pořádně zjistila, že ten slavný starter kit je krabice první pomoci, když potřebujete řešit cokoliv.

Často sáhneme automaticky po zajetých lécích, jako je Ibuprofen na bolest hlavy, Fenistil a prášky na alergii u alergií nebo píchnutí, léky na spánek, bolesti břicha, nadýmání a podobně. A mě samotnou vlastně nenapadlo, že by nějaký ten olej mohl vyřešit některou z těch věcí. Vyřešil. Po třech dnech od píchnutí od vosy, kdy jsem měla ruku jako balón, mi během půl dne zabrala levandule, na srpnové migrény máta, když děti bolelo bříško, sáhla jsem po di-gize, když měla Emilka růstové bolesti, nesáhla jsem v zoufalství po Nurofenu, ale po dalším z esenciálních olejů Panaway. Před spaním, jim kapu do difuzéru stress away s pomerančem nebo levanduli. Frankincence si kapu do krému proti kruhům pod očima. Z dalších olejů jim míchám roll ony na imunitu a rýmu. V lékárně jsem naposled kupovala mořskou vodu na stříknutí do nosu a sobě antikoncepci ;-)

Nikdy bych nevěřila, že mi tahle krabice vynahradí tolik věcí. Teď už doma pochopitelně nemám jen tyhle základní oleje. Mám spoustu dalších. Zkouším od nich i vitamíny.

Nedávno mi jedna čtenářka říkala: To je teda šílená ta cena a pět minut na to mi psala: Já se vlastně tak trochu stydím. Minulej měsíc jsem si koupila oblečení za šest tisíc a něco, co je pro zdraví-váhám, jestli to koupit. Poslala bys mi ten tvůj slevový link na 24%, co máš? Poslala. Poslala jsem ho už spoustě z vás a nedávno mi psala jedna maminka, že je totálně v šoku, protože u nich rýma netrvala čtrnáct dní, ale dva dny a ten třetí už jen nevěřícně koukala. Alí, zdravím!  ;-)

Nejsou to jen tyhle dvě holky. Za celý rok jsem dostala zpětnou vazbu od každého, kdo si řekl o můj link a mám z toho fakt radost. Obrovskou. Takže proto o olejích mluvím, proto je ukazuju na stories, proto o nich píšu. Jsem ráda, že je máme. A jsem ráda, že máme právě tuhle značku, ale kdybych se měla rozepisovat o tom, proč právě Young Living, bylo by to na další stránku. Pokud by vás to zajímalo, dejte ale vědět a ráda se rozepíšu. Každému posílám i tipy, jak míchat roll ony, jak používat difuzér, kolik čeho kam se kape. Taky jsem na začátku nevěděla a je to logický, když začínáte s něčím novým.  ;-) Tenhle začátek ale stojí fakt za to.

 

Informace o autorovi

Tereza
Tereza
Autor s 631 příspěvky
Více informací o Tereza

Snažím se v životě nemalovat si černé scénáře. Proto mám ráda citát A. Lincolna: „Většina lidí je tak šťastná, jak šťastná se rozhodla být.“

Další příspěvky

2 Komentáře

  • Sarka 27. října 2020 11:05

    Ja si sama prosla peklem a u deti me opravdu rocni stav s neustalymi nemocemi dokopal k totalnimu prehodnoceni zivotniho stylu a oleje nahradili 70 % lekarnicky! Driv bych si asi zatukala na celo ale kdyz nam to zabralo jako noc jineho tak jsem vybavila domacnost a vlastne usetrim, nelitame uz do lekarny!

     
    • Tereza
      Tereza 30. října 2020 22:41

      Máme to stejně :bye: Sama bych tomu nevěřila, že to takhle může fungovat. :unsure: