olejeyl

Pro zdraví: Co obsahuje starter kit a na co který olej funguje

Snad pokaždé, co dám na Instagram nebo Facebook fotku některého z difuzérů, co máme doma, chodí mi dotazy, co to je zač, na co který olej funguje, co to máme za difuzér, kde se to dá koupit a podobně, takže jsem se rozhodla odpovědět v tomto článku na všechno, na co se průběžně ptáte.

K olejům Young Living mě přivedla moje kamarádka Šárka, jejíž rodina měla ještě před rokem dost oslabenou imunitu a nemohli se vyhrabat z nemocí. U nás podobné období začalo Emilčiným nástupem do školky. Měla jsem nakoupené všechny možné vitamíny a stejně nic moc nepomohlo. Pokud máte dvě děti, víte, že když je nemocné jedno dítě, zpravidla to chytne i to druhé a tak u nás nastal na podzim roku 2019 trochu kolotoč, ze kterého se nám nedařilo příliš vymotat.

Pak mi Šári navrhla ať zkusím tyhle 100% přírodní oleje, že nemám co ztratit – ale že všem, kterým tohle doporučila, pomohlo. No a hlavně jsem já sama věděla, že její děti neměly ani rýmu přestože ještě před rokem je skolilo úplně všechno.

Zkusila jsem to. Moc se mi do toho nechtělo kvůli ceně. Přece jen 177Eur není málo. Ke koupi jsem se odhodlávala měsíc, protože mi to prostě přišlo jako strašná raketa. Zpětně si říkám, že jsem blbec a nevím, proč jsem váhala, protože tyhle oleje si velmi rychle zamilovaly děti i manžel a hlavně – všechny vždy fungovaly tak, jak mi slíbila kámoška. Ani nevím, kolik jsem vám čtenářkám rozeslala mailů s informacemi. Takže tady je všechno po kupě.

STARTER KIT

Starter kit je sada pro lidi, co s oleji začínají, takže se nemusíte bát, že nejste na to ten typ, co to neumí, neovládá, neví, co jak se co ředí a používá. Především je to jednoduché jako facka a navíc si můžete říct o info mně a nebo si prostudovat brožurky, který jsou v balení u kitu. Já ale milovník brožur nejsem, takže se hodně ptám kamarádky nebo chodím do FB skupiny Tajemství esencí.

CO STARTER KIT OBSAHUJE: Dvanáct 100% přírodních olejů, dva džusíky Ninxia Red, které jsou výborné na energii, posilování imunity, obsahují antioxidanty a spoustu vitamínů, balení mini Roll-onů a difuzér zdarma. Kdybyste chtěli všechny tyhle věci koupit zvlášť, vyjde vás to dvojnásobně dráž a ještě by k tomu nebyl ani ten difuzér.

JAK OLEJE POUŽÍVAT:

Ideální je dvojí efekt.

1.) Použití v difuzéru: Nalijete do něj vodu po rysku, která tam je a nakapete určitý počet kapek oleje, který chcete použít. Běžně se to pohybuje mezi 4-6 kapkami. Oleje můžete pochopitelně kombinovat. (Pokud oleje už máte a pokud byste chtěli, můžu napsat i článek o mých oblíbených kombinacích) Jinak – jeden difuzér rozptýlí esenciální oleje po 30m čtverečních, takže fakt krásně pokryje místnost.

2.) Použití na tělo: Oleje jsou 100% přírodní a čisté, takže taky velmi silné. Samotné je na kůži použít nemůžete! Musíte mít nosný olej, kterým je do roll-onu naředíte. Používala jsem dlouho mandlový olej, ale teď si objednávám V-6. Na jeden roll-on dáváte 10ml nosného oleje a do něj počet kapek podle věku dítěte. Je dobré to dodržovat podle instrukcí, protože pokud namícháte olej silnější, můžete u dětí vyvolat i alergii a místo, aby mu tahle přírodní medicína pomohla, způsobí opak.

CENA

Na první dobrou to je trochu šok, když ale začnete zjišťovat víc informací, zjistíte důvod. Značka má vlastní bio farmy, neskupují rostliny jako jiné značky, co esenciální oleje prodávají. U Young Living znáte původ rostlin a tedy kvalitu. Firma na trhu působí 25 let a kromě toho, že mi oleje doporučila má nejlepší kamarádka, byly to právě tyhle faktory, díky kterým jsem se rozhodla právě pro YL a ne jinou značku.

POZOR: Někteří z vás mi v minulosti psali, že jste od nich viděli oleje na Aliexpressu za mnohem nižší peníze. Prosím vás, tam bych vám to určitě nedoporučovala kupovat, protože všude jinde než na stránkách Young Living můžete koupit pančovaný olej, který vám pak nebude fungovat tak, jak má. Stoprocentní jistotu máte prostě jen u nich.

Přestoupila jsem na jejich zákaznický program ER (tohle téma je ale strašně na dlouho-o tom snad někdy příště), ale úplně stručně: Díky tomu, že u nich objednávám pravidelně, mám slevu 24% na nákup starter kitu pro kohokoliv, kdo si o ni u mě řekne, dále mají slevové akce, sbírám body, posílají mi oleje zdarma atd.

olejeyl

No ale k jednotlivým olejům!

Lemon – kromě toho, že tenhle citronovej olej hezky voní, je taky dobré na imunitu a je to super odmašťovač. Pár kapek mám v rozprašovači s čistícím prostředkem na kuchyň a kromě té vůně, skvěle vydrhne všechno ;-)

Lavender – levandulovou vůni moc nemusím, ale dětem ji dávám na noc. Levandule je na dobrý spánek, ale taky ji dávám jako součást mixu do roll-onu, protože má zklidňující účinky. Můžete přidat jednu kapku i do krému na obličej

Frankincence – jeden z mých oblíbených. Je super na vrásky a kruhy pod očima. Dávám jednu kapku do krému. Pokud jej kápnete do difuzéru, je dobrý na uklidňování emocí

Digize – skvělý na trávení a bolesti břicha. Používala jsem ho párkrát u Mikyho, když ho bolelo bříško. Do dlaní jsem dala nosný olej, kápla kapku Digize a masírovala po směru hodinových ručiček. Bylo to jako když stisknete tlačítko “vypnout pláč”.

Copaiba – tento olej používám asi nejmíň. Prý je dobrá, když dětem rostou zuby, ale naše děti byly v tu dobu už velké na bolesti spojené se zuby. Tento olej ale umocňuje účinky těch ostatních a tak jej přidávám do mixů na různé neduhy

Panaway – na bolest svalů, zad, růstové bolesti. Tenhle olej je jediná věc, která pomohla Emi na růstové bolesti.

Peppermint – v difuzéru může máta někomu připadat silná, ale já to mám ráda. Tenhle olej vás ráno nakopne a probere. Netrpím na migrény, ale jednou za čas mě hlava zabolí pořádně a během pěti minut je díky oleji, který aplikuju na kůži, po ní.

Purification – používám po vaření. Je výborný na zbavení zápachu z jídla a krásně pročistí vzduch.

R.C. – tohle je mix olejů, které jsou dobré na rýmu, kašel a dýchací cesty. Vyplatí se jej dávat jak do difuzéru, tak i mazat na tělo.

Thieves – kvůli tomuhle oleji jsem se rozhodla kit koupit, protože to je ten onen posvátný olej na imunitu!! Nefunguje hned, u každého to je individuální. U někoho může trvat dva měsíce než začne zabírat, u jiného i delší dobu. Na našich dětech začal fungovat po měsíci a půl. Emilce jsem poctivě mazala chodidla ráno i večer a jak už jsem psala, než ji skolily neštovice, byla bez rýmy a nemocí měsíc a půl. A to chodila do školky. Pro nás nevídané, protože ze začátku měla rýmu po dvou dnech ve školce a za dalších pár dní už jsme ji většinou měli doma s nemocí.

Stress Away – voní po citrusech, je skvělý na emocionální podporu a na relax

Orange – další olej, co je fajn na relax. Můžete dávat před spaním do difuzéru s levandulí.

Tak! Dneska je ten článek dlouhej jak 14 dní v karanténě, ale snad tam máte vše, co jste chtěli vědět a na nic jsem nezapomněla!

 

Informace o autorovi

Tereza
Tereza
Autor s 631 příspěvky
Více informací o Tereza

Snažím se v životě nemalovat si černé scénáře. Proto mám ráda citát A. Lincolna: „Většina lidí je tak šťastná, jak šťastná se rozhodla být.“

Další příspěvky

3 Komentáře

  • Jana Kopecka 17. února 2021 12:35

    Dobrý den,
    ráda bych si objednala startek kit esenciálních olejů. Dostala jsem na Vás tip od kamarádky. Prosím o info do mailu pidoch@centrum.cz nebo tel na mě je 728 077 134.
    Děkuji, Jana Kopecká

     
    • Tereza
      Tereza 19. února 2021 17:22

      Zdravím, Jani. Lucka už mi psala a máte to v mailu :)

       
  • Václava Kubešová 28. červnaec 2023 21:49

    Dobrý den na kolik vyjde tahle sada? Děkuji

    Můj e-mail je rockovavaclava@seznam.cz