Sladkou tukovou bombu jsem ochutnala u mojí kamarádky Evy, která je skvělou kuchařkou. Netušila jsem, že se cheesecake může obejít i bez samotného pečení a na chuti to přitom vůbec nepoznáte. Než se do něj ale zakousnete, nedoporučuju už nic jíst, protože dort je hodně hutný. Ale strááášně dobrý.
Pokud ho chcete vašim blízkým připravit i vy, mrkněte na recept.
CO BUDETE POTŘEBOVAT:
150g oblíbených sušenek
50g másla
1 lžička medu
150g mléčné čokolády
150g tmavé čokolády
250g mascarpone
250g smetanového sýra
1 lžíce moučkového cukru
kakao na poprášení
JAK NA TO:
Rozdrcené sušenky smíchejte s rozpuštěným máslem a medem. Dno dortové formy vyložte potravinářskou fólií a na ní upěchujte sušenkovou směs. Nechte na chvíli zchladit. Mezitím si rozpusťte čokolády, ale každou zvlášť. Vyšlehanou směs z mascarpone, sýra a cukru rozdělte na polovinu. K jedné přimíchejte mléčnou čokoládu, k druhé tmavou. A pak už je to jednoduché. Na sušenkový základ rozetřete směs z mléčné čokolády, na ní opatrně i směs z tmavé. Po uležení (obvykle do druhého dne) poprašte kakaem.
Na dort jako bonus můžete přidat drobné ovoce například jahody, maliny, ale i nakrájený banán. A ozdobíte šlehačkou.
Dobrou chuť!