vepřpan

Hubneme: Tip na večeři – Panenka ve schwarzwaldské šunce

Snažím se, aby vám večeře nezabraly moc času a fakt rychlovka je i tento recept.

CO BUDETE POTŘEBOVAT:

vepřovou panenku

schwarzwaldskou šunku

sůl

pepř

rozmarýn

olivový olej

brokolici

sýr Grana Padano/Parmezán

JAK NA TO:

Z panenky si odkrojte dva vyšší válečky. Nasekejte na ně rozmarýn (nebo dejte sušený), sůl, pepř, obtočte kolem dokola schwarzwaldskou šunkou a zprudka orestujte horní část, dolní část a pak po stranách, kde je ta šunka. Do trouby na 180 to dejte už jen na 8 minut. Panenka by měla být šťavnatá. Než ji dáte do trouby, dejte do horké osolené vody vařit brokolici. Hezky se k tomu hodí a šetřit s ní rozhodně nemusíte. Nastrouhat na ni můžete trochu parmezánu. Já kupuju Grana Padano. ;-) Ten mají vždy všude. Mimochodem, pokud ji nemáte rády, vyberte si jinou zeleninu. Nejlépe zelené barvy nebo nějakou ředkev. Má to míň cukru než rajčata nebo červená paprika ;-)

Pokud potřebujete pečivo, tak jedině Večerní chlebík!!!

vepřpan

Informace o autorovi

Tereza
Tereza
Autor s 632 příspěvky
Více informací o Tereza

Snažím se v životě nemalovat si černé scénáře. Proto mám ráda citát A. Lincolna: „Většina lidí je tak šťastná, jak šťastná se rozhodla být.“

Další příspěvky