Proč mě to nenapadlo už dřív? Dnes jsem chtěla udělat náhradu mému muži za smažený květák, který nemá rád. Jenže pak mi došlo, že když udělám řízky, dají jim pravděpodobně přednost i děti, tak tedy zkusím udělat kuřecí v cornflakes a šoupnu to do tortilly. Jenže bacha – moje děti tortillu milují. Takže jsem se vykašlala na květák úplně a zkusila udělat tortillu se stripsy.
CO BUDETE POTŘEBOVAT:
tortilly (kupuju v Lidlu – mají je za 26 korun, jsou velké a dobré. V jiných prodejnách se nedostanu s cenou pod 40)
kuřecí prsa
zakysaná smetana
cornflakes
mouka
2 vajíčka
mléko
sůl
cherry rajčata
ledový salát
strouhaná mozarella/cheddar
JAK NA TO
Kuřecí kousky obalím tak, jako bych dělala řízky. Osolit, obalit v mouce, pak ve vajíčku s trochou mléka, ale pak místo strouhanky použiju cornflakes, které jsem trochu víc nadrtila rukou. Osmažím na pánvi. Dávám hodně oleje, udělá se to rychleji a pokládám to na talíř s papírovými utěrkami, aby nasákly olej.
Když jsou stripsy hotové, na druhou (suchou) pánev položím tortillu, když je trochu opečená z jedné strany, otočím a tu opečenou stranu posypu sýrem. Jakmile je trochu rozteklý a opečená je i druhá strana, dávám tortillu na talíř a na ni v tomto pořadí pokládám:
Tři stripsy, ledový salát nakrájený na kousky, rozetřít zakysanou smetanu, rajčata na kolečka (sobě na to dávám ještě sweet chilli omáčku a koriandr). Pak zabalím. Horní a dolní okraj přeložím dovnitř a pravým okrajem zamotám. Nakonec překrojím pilkovým nožem.
Dětem jsem dělala tortilu tak, že jsem tam zamotala jen stripsy a zeleninu dala na talíř. Emi říkala, že to je nejlepší oběd! Mimochodem, mrkněte pod článek, kde jsou další recepty na tortilly, které doma dělám.