uvodka

RECEPT: Hovězí karbanátky s dýní, cuketou a svěžím salátkem

Fakt mě překvapilo, kolika z vás se zamlouvaly moje karboše. Trochu se s tím low carb peru a je někdy náročné vymyslet něco, abych to neporušila, ale vlastně mě to začalo docela bavit vymýšlet si obědy.

CO BUDETE POTŘEBOVAT (přes den vařím jen pro sebe a Mikyho, tak to berte jako oběd pro dva lidi, max tři)

300g hovězího (mletého)

půlku cukety

čtvrtku malé dýně hokaido do masa a čtvrtku na plech jako přílohu

stroužek česneku

půlka menší cibule

1 vejce

hrst kadeřavé petrželky – nasekané na jemno

sůl

JAK NA TO:

Maso osolte, nastrouhejte do něj dýni na tom nejjemnějším struhadle (oloupanou), na hrubo nastrouhanou cuketu, kterou jste aspoň trochu vymačkali od přebytečné vody, petrželku, vajíčko, prolisujte stroužek česneku, přidejte na co nejjemněji nakrájenou cibuli, vejce, sůl a vše důkladně promíchejte. Směs by měla vypadat nějak takhle.

směs

Přiznám se, že mám radši placatější karbanátky a tak jsem tyhle vysoké ještě trochu připlácla.

IMG_20200117_100529_resized_20200120_112048999 IMG_20200117_101359_resized_20200120_112049311

Původně jsem to zkusila šoupnout na plech do trouby, aby to bylo zdravé úplně a bez smažení, ale pak jsem viděla, jak to pustilo vodu a myslela jsem, že si dám facku. Takže jsem to hned vytáhla a dala na pánev (tu jsem ale jen olejem potřela. V oleji to neplavalo :) . Pokud to rovnou budete dělat na pánvi, tak asi na nižším stupni, aby se karbanátky udělaly i uvnitř.

V troubě peču pak k tomu dýni. Tady je odkaz na moje oblíbené LC přílohy. Je tam postup. Pečte tak na 220. Solte až po vyndání z trouby, aby vám tam nepustila vodu. A dělejte to z hokaido a ne máslové – ta je hodně vodnatá. Kdykoliv jsem v troubě pekla máslovou dýni, byla jsem naštvaná. Vůbec se nedopekla do zlatova, ale byla rozbředlá a nedobrá.

SALÁT:

Všechno leží na salátku, který je jednoduchý a svěží. Skládá se pouze z ledového salátu, bulvového celeru nakrájeného na tenké nudličky, olivového oleje a zakysané smetany. K tomu masu se to skvěle hodí.

CO BUDETE POTŘEBOVAT NA SALÁT:

třetinu ledového salátu

čtyři tenké plátky bulvového celeru

lžíce zakysané smetany

olivový olej

JAK NA TO:  

Ledový salát nakrájejte, pokapejte olivovým olejem a promíchejte se zakysanou smetanou. Vmíchejte do něj na tenké nudličky nakrájený bulvový celer. Můžete osolit, ale není třeba.

Dobrou chuť! Čekám na info, jak vám chutnalo ;-)

IMG_20200117_111117_497

Na další hubnoucí recepty stačí mrknout níže ;-)

 

 

Informace o autorovi

Tereza
Tereza
Autor s 632 příspěvky
Více informací o Tereza

Snažím se v životě nemalovat si černé scénáře. Proto mám ráda citát A. Lincolna: „Většina lidí je tak šťastná, jak šťastná se rozhodla být.“

Další příspěvky