těstoviny

Oběd za 5 minut! Těstoviny s bazalkovým pestem

Vlastně nevím, jestli se to dá považovat za bazalkové pesto, ale tak nějak bych to k tomu asi přirovnala. Už jsem vám říkala, že nemám ráda těstoviny, co plavou v omáčce. Jsem radši, když jsou jen lehce ochucené, na nich parmezán nebo Grana padano a hotovo.

To, co vařím, vařím většinou podle toho, co mám v lednici (pochopitelně). Tentokrát jsem si ale říkala, jak dlouho mi vydrží v květínáči bazalka než chcípne. Taky se vám to stává? Koupíte bylinky v květináči a jak to mají v supermarketech ve skladu někde v chlaďáku, tak doma to vydrží sotva pár dní. No ale k věci. Dělala jsem si vyjímečně oběd jen sama pro sebe, což se příliš často nestává, no a když dělám jen jídlo pro sebe, nemusím se na nikoho ohlížet, takže víc experimentuju. No a tenhle výsledek mě samotnou překvapil docela dost  ;-)

CO BUDETE POTŘEBOVAT na jednu porci:

Olivový olej

hrst bazalky

hrst slunečnicových semínek

kousek parmezánu

stroužek česneku

Dvě sušená rajčata

parmez bazalka

 pesto

JAK NA TO:

Dejte vařit těstoviny. Já měla tortellini 250 g a měly se vařit 3 minuty. Než se uvaří, stihnete „omáčku“. Stroužek česneku nakrájejte a dejte na pánev s troškou oleje. Přidejte sušená rajčata, semínka a když česnek vše provoní, přidejte to do nádoby s bazalkou a parmezánem. Přidejte lžíci oleje a rozmixujte. Uvařené těstoviny na pánvi promíchejte s rozmixovanou směsí a na konec je posypte parmezánem a semínky. Dobrou chuť!

těstoviny

Informace o autorovi

Janatová
Autor s 633 příspěvky

Snažím se v životě nemalovat si černé scénáře. Proto mám ráda citát A. Lincolna: „Většina lidí je tak šťastná, jak šťastná se rozhodla být.“

Další příspěvky