dyn

Dýňová polévka, kterou si zamilujete!

Určitě jste si všimli fotky dýňové polévky, co jsem dávala na FB Matek. Říkala jsem si, že dýňovým polévkám moc lidí neholduje, a tak nebudu psát recept. Právě teď jsem ale dojedla poslední porci a musím vám ten recept dát, protože si jdu uvařit asi další várku dýňovky z té druhé poloviny dýně!! Já to fakt miluju. Je ale fakt, že jen tak někde mi tahle polévka nechutná ;-)  Tak snad vás tahle zaujme!

CO BUDETE POTŘEBOVAT:

1/2 dýně

3 lžíce jogurtu / nebo smetana

sůl

cca 1/2 lžíce kurkumy

větší špetka chilli

chia semínka

hrst lístků bazalky

vývar / bujón

pepř

olivový olej

IMG_20160830_114935 dyne

JAK NA TO:

Dýni nakrájíme na měsíčky, osolíme, pokapeme olivovým olejem a dáme péct na 180 stupňů než zezlátne. Po upečení se dá měkká část krásně oddělit od slupky, dáte ji do hrnce, zalijete vývarem (nebo prostě vodou s bujónem) a vaříte. Až voda začne vřít, přidejte kurkumu, bazalku a chilli. Vařím asi tak 10minut. Pak přidám 3 velké lžíce jogurtu, rozmixuju tyčovým mixérem, dosolím, dopepřím dle chuti. Úplně nakonec do ní zamíchám lžíci olivového oleje. Konzistence polévky by neměla být vodová, ale kašovitá. Na talíři posypu dýňovými semínky, ale aktuálně hubnu, takže jsem tam dala chia semínka ;-)

Dobrou chuť a dejte vědět, pokud se jí rozhodnete vyzkoušet! :bye:

Informace o autorovi

Tereza
Tereza
Autor s 631 příspěvky
Více informací o Tereza

Snažím se v životě nemalovat si černé scénáře. Proto mám ráda citát A. Lincolna: „Většina lidí je tak šťastná, jak šťastná se rozhodla být.“

Další příspěvky