Snažím se, aby vám večeře nezabraly moc času a fakt rychlovka je i tento recept.
CO BUDETE POTŘEBOVAT:
vepřovou panenku
schwarzwaldskou šunku
sůl
pepř
rozmarýn
olivový olej
brokolici
sýr Grana Padano/Parmezán
JAK NA TO:
Z panenky si odkrojte dva vyšší válečky. Nasekejte na ně rozmarýn (nebo dejte sušený), sůl, pepř, obtočte kolem dokola schwarzwaldskou šunkou a zprudka orestujte horní část, dolní část a pak po stranách, kde je ta šunka. Do trouby na 180 to dejte už jen na 8 minut. Panenka by měla být šťavnatá. Než ji dáte do trouby, dejte do horké osolené vody vařit brokolici. Hezky se k tomu hodí a šetřit s ní rozhodně nemusíte. Nastrouhat na ni můžete trochu parmezánu. Já kupuju Grana Padano. Ten mají vždy všude. Mimochodem, pokud ji nemáte rády, vyberte si jinou zeleninu. Nejlépe zelené barvy nebo nějakou ředkev. Má to míň cukru než rajčata nebo červená paprika
Pokud potřebujete pečivo, tak jedině Večerní chlebík!!!