Buřty na pivu je recept, ke kterému se jednou za čas vracím. Miluje je můj muž a „vyzkoušeli“ jsme ho i na jeho kamarádech, kteří si také nestěžovali. Tenhle recept je dost variabilní, takže klidně buřty můžete obměnit za klobásy nebo libové párky. Záleží, co máte radši.
Buřty mám spojené s dětstvím, létem a opékáním u táboráku. Neznám snad nikoho, kdo by je neměl rád. I když… Jako malá jsem z nich vybírala tlusté kousky a rodiče byli nucení kupovat jemný kabanos, protože buřty mi nejely. Karma existuje a podobně to má i naše dcera, takže v tradici s buřty nad ohněm sice pokračujeme, ale jsou opět „fejkové“!
Buřty, párky nebo kabanos?
Libové párky nebo jemný kabanos, není to ale jedno? Do spálena si opeču ráda cokoliv – i když přiznávám – není to příliš zdravé. Ale co teď v zimě? Na ohýnek to v roztáté břečce ze sněhu určitě není, zkuste si na nich tedy pochutnat jinak.
CO BUDETE POTŘEBOVAT:
- buřty/klobásy/libové párky
- 2 lžičky protlaku
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- černé pivo
- sůl
- olej
JAK NA TO:
Nakrájejte buřty na kolečka, na pánvi je opékejte, přidejte. cibuli na měsíčky, česnek a když už to chytá barvu, podlijte plechovkou piva a nechte probublat. Pak cca v deci vody rozmíchejte dvě lžičky protlaku, nalijte k buřtům, trošku osolte, dejte do trouby na 180 stupňů a nechejte to tam do zezlátnutí buřtů a zhoustnutí omáčky.
Pak už k tomu stačí jen křupavý chleba. Zkusit si můžete upéct tento, na který jsem dávala recept v minulosti.
Dobrou chuť!
Zdroj: Tereza Janatová – autorský text, Matkyvnesnazich.cz