kavárna

KAM JÍ(S)T nebo nejí(s)t? Croissant plněný míchanými vajíčky s lanýži

Moje kamarádka měla narozeniny, a protože jsme neměly nějak prostor jít na drink, domluvily jsme si snídani tam, kde jsme byly na snídani loni na moje narozeniny. V Café Savoy. Těšila jsem se na jedno konkrétní snídaňové menu. Croissant plněný míchanými vajíčky, na kterých je nastrouhaný lanýž. K tomu vždy podávali párečky, zeleninu, hranolky, fresh, kávu a ještě dezert v podobě koláče denní nabídky. Uznávám, že je to trochu prasácká snídaně! ALE TAK DOBRÁ! Tedy – TEHDY! Takhle tehdy vypadala a pro tu jsem si šla!

Cafe Savoy

Jenže… Ona tam ta snídaně tentokrát úplně nebyla.

Otevřela jsem jídelák a celé tohle menu tam nebylo. Za o něco málo nižší cenu tam byl pouze v nabídce croissant s těmi vejci a lanýžem. Nic dalšího k tomu!

croissant

Říkám si, proč vyškrtli tohle menu?! Bylo skvělé! Nikdy nikde jsem žádné podobné neviděla a pojďme si říct, že oproti tomu jeden croissant s míchanými vajíčky za tři stovky je trochu naleštěná bída. Kamarádka si dala croissant s vejci benedikt. Jako obojí bylo dobré, nic nebylo vyloženě špatně, ale poměr cena – výkon nic moc. Šla bych si tuhle snídani dát znovu? Určitě ne.

Chtěly jsme to vylepšit

Objednaly jsme si tedy aspoň napůl tvaroh s granolou a ovocem. Vzhledem k tomu, že byl za dvě stovky, Gábi ihned hlásila: hele to bude asi nějaká velká porce, tak já si jen zobnu, protože asi celou polovinu nesním. Jenže… Velká porce nepřišla. Místo ní byla v malé misce trocha tvarohu, směšná jedna ostružina rozkrojená na dvě poloviny, tři plátky z jedné jahody, dvě borůvky a granola. Savoyi! Styď se. Jako fakt. Můj bože, tohle je výsměch.

IMG_0366

Lepší tvaroh s ovocem fakt nachystá doma moje skoro sedmiletá dcera.

Jediné, co Savoyi upřít nemůžu, je neskutečně milá, ochotná a rychlá obsluha, která se starala, jestli nám chutnalo, jestli máme všechno, zda něco nepotřebujeme a kamarádce píchli na moje tajné požádání do croissantu k narozkám prskavku. Ale vrátíte se do podniku kvůli obsluze? Já určitě ne. Radši půjdu do kavárny Laskavá, o které jsem psala minule. Cenově vychází levněji a za ty peníze dostanete naprosto vymazlené dokonalé jídlo, které nejen krásně vypadá, ale především i dokonale chutná.

Jen ještě jedna věc. Nechtěla bych, aby měl někdo pocit, že tady Café Savoy natírám, protože stáhli menu, na které jsem se těšila a které tam nebylo, protože to prostě nemohli vědět, že se tam na to chystám a bylo by to vůči nim nefér. Já prostě ale jen cítím zklamání. Tak krásné místo, kde jsem se v minulosti vždy dobře najedla a teď? Na talíř vám fláknou croissant s vajíčky, nastrouhaným lanýžem a žádná snaha udělat ten talíř prostě hezkej. A ten tvaroh? Ten mi přijde vyloženě jako výsměch. Při těch třech kouscích ovoce je trestný čin napsat do jídeláku, že to je tvaroh s ovocem.

káva

Informace o autorovi

Tereza
Tereza
Autor s 629 příspěvky
Více informací o Tereza

Snažím se v životě nemalovat si černé scénáře. Proto mám ráda citát A. Lincolna: „Většina lidí je tak šťastná, jak šťastná se rozhodla být.“

Další příspěvky