Bramborové knedlíky s uzeným masem

Bramborové knedlíky s uzeným

O víkendu jsem dostala chuť na bramborové knedlíky s uzeným a přestože jsem je nikdy nedělala, prostě jsem je zkusila. Asi bych vám to sem snad ani nedala, protože to byl s prominutím trochu opruz je balit, když ale do dětí spadly během několika málo minut, říkala jsem si, že třeba recept oceníte.

Postupovala jsem podle svého receptu na bramborové knedlíky a tak nějak jsem to prostě všechno tipla.

CO BUDETE POTŘEBOVAT:

700g brambor na loupačku

280g dětské krupičky

1 vajíčko

uzené maso na kostičky / případně nastrouhat

sůl

JAK NA TO:

Uvařte brambory ve slupce a nechte je vychladnout. Oloupejte, nastrouhejte na struhadle, osolte, přidejte vejce a krupičku. Vypracujte těsto, které se nelepí. Pokud ano, podsypávejte než se vám podaří v pohodě bez lepení vyválet plát těsta, které rozkrájíte na čtverce. Do každého dejte uzené a zabalte. Vařila jsem v osolené vodě. 14 minut. Ale pro jistotu zkuste třeba po 12 minutách vytáhnout jeden knedlík a rozkrojte, abyste viděli, jestli už třeba nejsou hotové a nebo naopak – jestli tam není ještě hodně syrového těsta uvnitř. Na knedlíky jsem pak udělala na pánvi cibulku s trochou uzeného, co mi zbylo a protože jsem dělala kyselé zelí, cibulka snesla v pánvi i lžičku cukru, aby hezky zkaramelizovala.

ZELÍ:

Propláchnu kysané zelí, dám vařit se špetkou soli a lžící cukru. Po dvaceti minutách zahustím zbylou vodu malým množstvím jíšky. Většinou do něj promíchám i opečenou slaninu, ale v tomto případě jsem nedávala.  ;-)

Pokud byste chtěli dělat jen bramborový knedlík, tak z těsta dělám obvykle dva úhledné válečky, které vařím 20 minut.

bramborové knedlíky s uzeným

Informace o autorovi

Tereza
Tereza
Autor s 631 příspěvky
Více informací o Tereza

Snažím se v životě nemalovat si černé scénáře. Proto mám ráda citát A. Lincolna: „Většina lidí je tak šťastná, jak šťastná se rozhodla být.“

Další příspěvky