balíček úvodní

Tip pro milovníky jídla

Nevím, jak vy, ale já mívám často pocit, že do lednice kupuju jedno a to samé. Většinou jezdím do stejného obchodu a přiznám se, že vyhledávání jídla na stránkách dovozců potravin mě moc nebaví. Co mě ale baví, jsou specializované prodejny s potravinami, kde si najdu z gauče většinou to, co supermarkety nenabízí.

Miluju kozí a ovčí sýry, různé typy oliv nebo třeba cokoliv s lanýži. Můj muž teda vždycky trpí a na vůni (pro něj smrad:D) z lanýžů si stěžuje, ale já si tím moc ráda zpestřuju saláty nebo prostě jen různé potraviny, které do oleje namáčím. Takže e-shopy s těmito potravinami miluju. Osvědčily se mi na to eDelikatesy.cz

balíček

paté

Tentokrát jsem si od nich objednala kromě sýrů a lanýžového oleje i paté z hub s lanýžem (bože to je tak strašně dobrý!!!) a co si budem, nalákaly mě tam i úplně jiné věci. Miluju španělskou kuchyni, takže když mi poslali recept na paellu, objednala jsem rýži na její přípravu a taky koření, kterým se dochucuje. Už pár dní mám v plánu jet si pro nějaké ty mořské potvory a paellu si uvařit, ale znáte to – rodič míní, dítě mění. Takže zatím tady nad tím slintám u klávesnice a protože se mě teď někdo na instagramu ptal, jak si s manželem zpestřujeme večery, říkala jsem si, že vám sem prostě jasně a upřímně napíšu, že jídlem.

Uspíme děti a přestože se k večeři spolu často dostaneme až v devět, udělám nám nějaké obložené talíře sestavené z různých sýrů, zeleniny, šunky a salámů. No a pro vás mám teď ve spolupráci s eDelikatesami recept na tu paellu, pokud máte chuť ji zkusit. ;-) Pokud byste chtěli použít stejné koření a rýži, jaké jsem si objednala já, dám vám to sem i s proklikem ať to na stránkách nemusíte hledat.

NA 4 PORCE PAELLY BUDETE POTŘEBOVAT: 

olivový olej

2 stroužky česneku

sůl

pepř

1 sáček koření na paellu

2 šalotky

1 červená paprika

350 g plodů moře (krevety, slávky, kalamáry)

150g cherry rajčátek

400g loupaných rajčat

300ml bílého vína

600ml drůbežího vývaru

400g kulatozrnné rýže na paellu

čerstvá petrželka

chilli

citron

koření na paellu

JAK NA TO:

Na velké pánvi rozehřejte olivový olej a na něm nechejte rozvonět nasekaný česnek. Za pár vteřin přidejte nakrájené šalotky, červenou papriku, slávky a zarestujte. Nechte je pustit šťávu, což trvá tak 5 minut, následně k nim vsypte překrojená cherry rajčátka, přidejte nasekaná loupaná rajčata a vařte, dokud nezačnou “mizet”

Pak nastává čas přidat rýži, tu do pánve vsypte “po španělsku” křížem. Následně vše podlijte vínem, nechte jej chvilku odpařit a přilijte půlku vývaru a sáček koření na paellu, to obsahuje také šafrán, který je pro recept zásadní a rýži krásně zbarví do žluta.  Tuto první část vařte spíš zprudka, dokud se tekutina neodpaří, následně přilijte zbytek vývaru a nechte paellu pomalu vařit, dokud se neodpaří veškerý vývar a rýže nebude měkká. Paellu nemíchejte.

Do uvařeného pokrmu přidejte, slávky uvařené zvlášť ve vývaru. Pánev zakryjte alobalem nebo velkou pokličkou a nechte ještě 5 minut dojít mimo plotýnku. Před servírováním nahoru přidejte ještě měsíčky citronu, nasekanou petrželku a chilli podle chuti.

Foto od eDelikatesy.cz

paella sn

Informace o autorovi

Tereza
Tereza
Autor s 632 příspěvky
Více informací o Tereza

Snažím se v životě nemalovat si černé scénáře. Proto mám ráda citát A. Lincolna: „Většina lidí je tak šťastná, jak šťastná se rozhodla být.“

Další příspěvky