Tenhle recept je ideální pro ty, co nechtějí ztrácet příliš času s vařením a mají rádi zdravější stravu. Čočkovka je hotová za deset minut a je moc dobrá. Miky sní na posezení dva talíře.
CO BUDETE POTŘEBOVAT
čočku v plechovce
lžička kurkumy
lžička rajčatového protlaku
kokosové mléko (kupuju v Lidlu, cenově se vejdete do 40 korun)
sůl
stroužek česneku
olivový olej
kousek cukety
sušenou citronovou kůru
Pokud máte radši výraznější chutě, pro sebe mějte bokem koriandr a chilli.
JAK NA TO:
Na pánvi na olivovém oleji lehce osmahněte plátky česneku a cuketu na kousky, přidejte propláchnutou čočku, protlak, zalijte to kokosovým mlékem, rozmíchejte, přidejte lžičku citronové kůry, lžičku kurkumy, sůl, nechejte probublat pár minut a pak tyčovým mixérem rozmixujte čtvrtinu obsahu. Já mixuju hlavně tu cuketu, kterou na velké kousky Miky moc nemusí.
Pak už můžete servírovat do talíře. Sobě do talíře před nalitím dávám nasekaný koriandr a chilli