Tenhle salát mě napadlo udělat už kdysi, když jsem se snažila jíst low carb. Měla jsem strašnou chuť na řízek se salátem a napadlo mě zkusit použít celer, protože mi chutná i v podobě pyré, no a dýni mám moc ráda, takže jsem to zkusila zkombinovat. Teď sice LC striktně nejedu, ale před několika dny jsme si s mužem řekli, že zase začneme jíst trochu slušně, takže buď klasické přílohy vynechávám a nebo zase peču různě zeleninu apod.
(Pod článkem najdete další LC recepty.)
Minulý týden si děti vyžádaly řízky a protože mi bylo jasný, že podlehnu taky, tak jsem k nim chtěla aspoň něco, čím se úplně neodrovnám. Bramborový salát fakt miluju a protože ho u nás doma nikdo nemá rád (kromě mě), rovnou jsem si udělala tuhle odlehčenou verzi. Je to jednoduchý a přitom by nedietáři ani netipli, jak strašně je dobrej! Fakt chutná jako bramborovej salát. Minulý týden mě napadlo ho nafotit, kdyby náhodou někdo chtěl recept, ale pak jsem si říkala: Kdo by chtěl vlastně recept na tento salát? A pak jsem v jedné LC skupině narazila na dotaz: “Z čeho děláte nebramborový bramborový salát?” Takže si zahraju na spasitele a určitě ho zkuste, protože je výbornej!
CO BUDETE POTŘEBOVAT:
celer bulva
dýně hokaido
lžička majonézy
4 kyselé okurky
lžíce octa
sůl
olej
1 malé jablko (pokud jste na striktním LC, tak vynechte! Já ho tam ale miluju)
muškátový oříšek
JAK NA TO:
Celer a dýni nakrájejte na stejné kostičky ve stejném poměru. Půl hlubokého talíře celeru a půl talíře dýně.
Rozpalte pánev s troškou olivového oleje a nejprve na ni dejte celer (trvá mu déle než změkne), po pár minutách dýni. Osolte, přidejte větší špetku muškátového oříšku. Restujte na mírném stupni dokud zelenina nezměkne. Dejte na chvíli vychladit (aspoň ať to je vlažné).
Pak přidejte na jemno nastrouhané okurky, jablko, majonézu (ať je na lžičce na pořádný kopeček), lžíci octa (ten dejte podle toho, jak máte rádi kyselé-já mám radši výraznější chutě) Všechno promíchejte a dejte uležet na pár hodin do lednice. Když ale nestíháte, dá se to samozřejmě jíst třeba po půl hoďce :)
Dobrou chuť a dejte mi vědět, jak vám chutnalo :) Pod článkem najdete další LC recepty.