Musím říct, že tenhle dort jsem střelila dost od boku. A heleme se – asi štěstí začátečníka! Určitě ho zkuste, je dobrej
CO BUDETE POTŘEBOVAT NA KORPUS:
1 hrnek kokosu
1 hrnek mandlové mouky
120 g másla
1/2 lžičky skořice
půl deci vlažné vody
CO BUDETE POTŘEBOVAT NA TVAROHOVOU ČÁST:
500 g tvarohu
250g zakysané smetany
5 žloutků
šťávu z půlky citronu
cukr (PRO LOW CARB DORT: stévie/xylitol/čekankový sirup na oslazení podle vaší chuti)
JAK NA TO:
Do mísy nasypejte kokos, mandlovou mouku, skořici, změklé máslo, trochu vlažné vody a vše promíchejte. Pečící formu vymažte máslem a nejen spodní část, ale i strany vysypte kokosem. Těsto na korpus vmačkejte na dno a propíchejte ho vidličkou, aby se při pečení nenafouklo a pečte v troubě na 160 stupňů 12 minut.
Tvarohová vrstva
Do velké mísy dáme 500 g tvarohu, 250 g zakysané smetany, žloutky, citron a cukr. Všechno vyšlehejte nebo hodně pečlivě zamíchejte. Krém nalijte do formy na upečený korpus a pečte na 180 cca 25 minut. Pokud se dort uprostřed po vyndání z trouby klepe, neznamená to, že není hotový. Dejte ho tak na hodinu a půl do lednice, aby trochu vychladl.
Na dort pak dejte lesní ovoce. Dala jsem ho trochu víc na výšku a různě přes sebe. Rozhodně ne vyřádkovat. Ať je ho tam vrstva třeba 2,5 cm. Třetinu balení si ale nechte určitě bokem, dejte to do smoothie makeru nebo něčeho v čem ho rozmixujete na smoothie se dvěma deci vody a vmíchejte do rozpuštěné želatiny.
S želatinou nemám zkušenosti, tedy přesně řečeno – dobré zkušenosti :D Kdysi jsem zkoušela nějakou plátkovou a byla to katastrofa. Od té doby jsem nic s želatinou nedělala, tak jsem vsadila na Dr. Oetkera a musím říct, že se s ní pracovalo fakt skvěle. Postup, jak s ní pracovat máte na obalu, to tady rozepisovat nebudu.
V míchala jsem to do hrnce, ještě když byl na plotně (ale nesmí to vařit!). Pak to nalijte do formy s dortem na ovoce. Dort pak šoupněte do lednice minimálně na čtyři hodiny, aby ztuhnul.