kurk

RECEPT: Dušené hovězí na žampionech s celerovokvětákovým pyré

Tenhle recept je pro ty, co se snaží zhubnout, ale i ty, kteří mají rádi jídlo a chtějí jednoduše zkusit něco nového. Vařila a vymýšlela jsem tak nějak za chodu a chutnalo mi to natolik, že jsem si říkala, že by to mohlo chutnat i vám. :heart: Manželovi to chutnalo moc. 

CO BUDETE POTŘEBOVAT:

hovězí na plátky

žampiony (pokud jsou menší, tak cca 8ks)

kurkuma

lžíce zakysané smetany

oregano

rozmarýn

sůl

půlku celeru

4 větší růžičky květáku

půl deci mléka (zkrátka tolik, abyste ten celer a květák neutopili)

máslo

parmezán

olivový olej

sýr Grana Padano

 

JAK NA TO:

Maso potřete olivovým olejem, posypte oregánem a rozmarýnem, osolte, zprudka z obou stran osmahněte na pánvi, přidejte nakrájené žampiony, podlijte vodou (cca centimetr a půl nad maso) a přiklopte pokličkou. Na mírném stupni nechte dusit maso hodinu a půl (nebo prostě do té doby než bude měkké a bude se při zakrojení rozpadat). Půl hodiny před koncem nakrájejte oloupaný celer pokrájený na kostky, přidejte květák a vařte do změknutí v osolené vodě. Pak vylijte vodu a tyčovým mixérem rozmixujte celer a květák, přidejte horké mléko, máslo a trochu (cca lžíci) parmezánu (já kupuju Grana Padano). 

Když je maso měkké, vyndejte ho a do šťávy s houbami zamíchejte lžičku kurkumy, malou hrst parmezánu, promíchejte a pak dejte veeelkou lžíci zakysané smetany, zamíchejte a jakmile to probublá, přidejte silnější plátek másla (možná je to tak velká plná lžíce). Nechte ho rozpustit v pánvi už na vypnuté plotně. Do omáčky ho zamíchejte – to je jasný, že jo? ;-)

Dobrou chuť a dejte vědět, jak chutnalo  ;-)

IMG_20190501_113320_088_resized_20190501_105710015

Informace o autorovi

Tereza
Tereza
Autor s 632 příspěvky
Více informací o Tereza

Snažím se v životě nemalovat si černé scénáře. Proto mám ráda citát A. Lincolna: „Většina lidí je tak šťastná, jak šťastná se rozhodla být.“

Další příspěvky