Tenhle recept je pro ty, co se snaží zhubnout, ale i ty, kteří mají rádi jídlo a chtějí jednoduše zkusit něco nového. Vařila a vymýšlela jsem tak nějak za chodu a chutnalo mi to natolik, že jsem si říkala, že by to mohlo chutnat i vám. Manželovi to chutnalo moc.
CO BUDETE POTŘEBOVAT:
hovězí na plátky
žampiony (pokud jsou menší, tak cca 8ks)
kurkuma
lžíce zakysané smetany
oregano
rozmarýn
sůl
půlku celeru
4 větší růžičky květáku
půl deci mléka (zkrátka tolik, abyste ten celer a květák neutopili)
máslo
parmezán
olivový olej
sýr Grana Padano
JAK NA TO:
Maso potřete olivovým olejem, posypte oregánem a rozmarýnem, osolte, zprudka z obou stran osmahněte na pánvi, přidejte nakrájené žampiony, podlijte vodou (cca centimetr a půl nad maso) a přiklopte pokličkou. Na mírném stupni nechte dusit maso hodinu a půl (nebo prostě do té doby než bude měkké a bude se při zakrojení rozpadat). Půl hodiny před koncem nakrájejte oloupaný celer pokrájený na kostky, přidejte květák a vařte do změknutí v osolené vodě. Pak vylijte vodu a tyčovým mixérem rozmixujte celer a květák, přidejte horké mléko, máslo a trochu (cca lžíci) parmezánu (já kupuju Grana Padano).
Když je maso měkké, vyndejte ho a do šťávy s houbami zamíchejte lžičku kurkumy, malou hrst parmezánu, promíchejte a pak dejte veeelkou lžíci zakysané smetany, zamíchejte a jakmile to probublá, přidejte silnější plátek másla (možná je to tak velká plná lžíce). Nechte ho rozpustit v pánvi už na vypnuté plotně. Do omáčky ho zamíchejte – to je jasný, že jo?
Dobrou chuť a dejte vědět, jak chutnalo