Tak jo – jestli existuje něco, co jsem si řekla, že rámci jakékoliv diety nezkusím ani kdybych měla stopadesát kilo, je to celerové pyré. No, nečekala jsem, že to přijde dřív než ručička na váze (kecám-mám digitální) ukáže míň než stovku. Zase jsem najela na low carb a neslevím z něj dokud nedám dolů čtyři kila prostě! Poslední dobou už jsem nějak zase moc pekla bábovky a podobně, takže se opět cítím jako soudek. Fakt bych se měla s tou láskou ke sladkýmu trochu klidnit :wacko: No a jak jsem včera psala k fotce na insta – dostala jsem chuť na roládu a ideálně s kaší, kterou samozřejmě nemůžu. Takže co je asi tak nejpodobnější? Nic. No dobře – NIC. Ale já potřebovala najít něco aspoň trochu podobnýho. Hele celer! No tak zkusím celerové pyré. A říkala jsem si, že to bude fakt nutný zlo! A nebylo. Bylo to výborný! :heart:
CO BUDETE POTŘEBOVAT NA ROLÁDU
vepřovou panenku
tymián
rozmarýn
půlku balkánského sýra
sušená rajčata
půl papriky
sůl
olivový olej
párátka
JAK NA TO
Panenku rozřízněte a rozprostřete po celé její ploše. Lehce osolte, posypte tymiánem, nasekaným rozmarýnem a na jeden její okraj naskládejte balkán, sušená rajčata a papriku. Pak stočte, zašpejlete a zprudka orestujte. Dejte pod alobal do pekáče, kde je nastrouhaná mrkev a kořen petržele na jemno, bobkový list, pár kuliček nového koření. Pečte 25 minut a pak odkryjte, aby se opekla.

nfd
CO BUDETE POTŘEBOVAT NA CELEROVÉ PYRÉ
záleží kolik ho chcete!
celeru tolik, jako brambor, když děláváte kaši
mléka tolik, jako když děláváte kaši
másla tolik, jako když děláváte kaši
sůl
JAK NA TO
Celer oloupejte a uvařte v osolené vodě. Po vaření se zbavte vody v hrnci a dejte tam máslo, mléko a pořádně to vyšlehejte.
CO BUDETE POTŘEBOVAT NA OMÁČKU
Zeleninu, která se pekla s masem
3 lžíce zakysané smetany
JAK NA TO
Do hrnce dejte vše, co bylo v pekáči pod masem (bobkový list a nové koření ale vyhoďte), dejte na plotnu, přiveďte k varu, přidejte zakysanou smetanu a rozmixujte to. Dosolte podle chuti, pokud to není už dost slané.
Opět se těším na vaši zpětnou vazbu!