uvopřílohy

RECEPT: Moje oblíbené přílohy – Mrkvové hranolky a další……

Je to jednoduchý jako facka a moc dobrý. Ráda peču skoro každou zeleninu, ale moje nejoblíbenější je pečená dýně a mrkvové hranolky. Takže:

CO BUDETE POTŘEBOVAT

1/2 dýně

mrkev – počet podle toho, pro kolik lidí

květák/lilek/brokolice/petržel/celer – zelenina jakou máte rádi

sůl

římský kmín

skořice

olivový olej

JAK NA TO

Pečená dýně – Dýni nakrájejte na tenčí měsíčky, ze kterých škrabkou na brambory odstraníte slupku, dýni v hlubokém talíři smícháte s olivovým olejem. Zkoušela jsem ji i s výše zmíněným kořením, ale nejvíc mi chutná takhle jednoduše. Solte až po vyndání z trouby, aby vám tam nepustila vodu. A dělejte to z hokaido a ne máslové – ta je hodně vodnatá.

Mrkvové hranolky – mrkev nakrájejte na stejně velké hranolky a pak na ně dejte malou lžičku soli, malou lžičku římského kmínu, malou lžičku skořice a vše důkladně promíchejte s olivovým olejem. Takhle kombinace koření je výborná i na květáku a brokolici.

hranolky

IMG_20190323_112012_resized_20190329_100029943

Zeleninu dejte do vyhřáté trouby na 200 a pečte do zezlátnutí. Pokud pečete dohromady s dýní, tak mrkev bude hotová o něco dřív. Já to z trouby vytahuju až když už je mrkev měkká.

Dobrou chuť a dejte vědět, jak vám to chutnalo :heart:

IMG_20190328_134600_resized_20190329_100029429

talíř

Informace o autorovi

Janatová
Autor s 633 příspěvky

Snažím se v životě nemalovat si černé scénáře. Proto mám ráda citát A. Lincolna: „Většina lidí je tak šťastná, jak šťastná se rozhodla být.“

Další příspěvky

1 komentář

  • RECEPT: Hovězí karbanátky s dýní, cuketou a svěžím salátkem – Matky v nesnázích
    21.1.2020 - 6:01