Je to jednoduchý jako facka a moc dobrý. Ráda peču skoro každou zeleninu, ale moje nejoblíbenější je pečená dýně a mrkvové hranolky. Takže:
CO BUDETE POTŘEBOVAT
1/2 dýně
mrkev – počet podle toho, pro kolik lidí
květák/lilek/brokolice/petržel/celer – zelenina jakou máte rádi
sůl
římský kmín
skořice
olivový olej
JAK NA TO
Pečená dýně – Dýni nakrájejte na tenčí měsíčky, ze kterých škrabkou na brambory odstraníte slupku, dýni v hlubokém talíři smícháte s olivovým olejem. Zkoušela jsem ji i s výše zmíněným kořením, ale nejvíc mi chutná takhle jednoduše. Solte až po vyndání z trouby, aby vám tam nepustila vodu. A dělejte to z hokaido a ne máslové – ta je hodně vodnatá.
Mrkvové hranolky – mrkev nakrájejte na stejně velké hranolky a pak na ně dejte malou lžičku soli, malou lžičku římského kmínu, malou lžičku skořice a vše důkladně promíchejte s olivovým olejem. Takhle kombinace koření je výborná i na květáku a brokolici.
Zeleninu dejte do vyhřáté trouby na 200 a pečte do zezlátnutí. Pokud pečete dohromady s dýní, tak mrkev bude hotová o něco dřív. Já to z trouby vytahuju až když už je mrkev měkká.
Dobrou chuť a dejte vědět, jak vám to chutnalo :heart:
1 komentář