avocado vejce

Hubneme: Tip na večeři – Plněné avokádo

Pokud jste se rozhodly, holky, zkusit zhubnout aspoň trochu do plavek, tak vám chci trochu helfnout. V lednu jsem byla na MyKeto dietě a každý večer jsem si chystala “normální” jídlo, ale ideálně s minimálním množstvím sacharidů. Teď mám pro vás pár tipů. Říkala jsem si, že začnu s avokádem.

CO BUDETE POTŘEBOVAT:

1 avokádo

1 plechovku tuňáka

1 velká lžíce Skyru

1 vejce

1 lžíce octa

fenykl

řeřicha

sůl

pepř

olivový olej

 

JAK NA TO

Avokádo rozpulte, zbavte se pecky a slupky. Do misky dejte tuňáka bez šťávy/oleje, smíchejte ho se Skyrem, solí a pepřem a směsí naplňte avokádo, které položíte na talíř s nakrájeným fenyklem okolo.

A teď pojďte udělat ztracené vejce. Musím říct, že než jsem si na to vygooglila fígl, pár vajec padlo a moje nervy málem taky. Tipy jsou různé. Do hrnce ocet, udělat vír, rozklepnout tam vejce – tak tohle rozhodně není tutovka na úspěch.

Někde jsem ale našla, že dáte do misky ocet a přímo do něj rozklepnete vejce. Pak uděláte ve vařící vodě (kde jsou malé bublinky, protože velké by to vejce roztrhaly) vír a vejce tam opatrně vylijete – takhle jsem to začala dělat a z 99% mi to vždy vyšlo. Vír se dělá proto, aby se žloutek obalil bílkem. Vařím to tak tři minuty a pak jej opatrně vyndám. Položte ho na naplněné avokádo, pokapejte olivovým olejem a trochu opepřete, posypte trochou řeřichy (ale ta není nutná). Dobrou chuť!

PS: pokud jste milovnicemi pečiva, můžete si k tomu dát dva plátky Večerního chlebíku od Penamu. Má v sobě dost bílkovin. Tak v pondělí pa!

avocado vejce

Informace o autorovi

Tereza
Tereza
Autor s 631 příspěvky
Více informací o Tereza

Snažím se v životě nemalovat si černé scénáře. Proto mám ráda citát A. Lincolna: „Většina lidí je tak šťastná, jak šťastná se rozhodla být.“

Další příspěvky

1 komentář

  • Hubneme: Tip na večeři – topinka s avokádovou pomazánkou – Matky v nesnázích
    11.2.2019 - 10:02