bu2

Bulgurový salát s tuňákem a zeleninou

Tento salát patří aktuálně k mým oblíbeným jídlům. Je dobrej tak, že ho jedl i můj táta, kterej prostě tyhle věci nejí. No a heleme ho! Ještě si přidal!  ;-)

CO BUDETE POTŘEBOVAT

1 menší hrnek bulguru

plechovka tuňáku

půl sáčku zelených oliv

6 lžic vody, ve které olivy jsou

1/2 plechovky kukuřice

1/2 plechovky cizrny

3 velké mrkve

1 červená paprika

olivový olej

sůl

koriandr (čerstvé listy)

JAK NA TO

Dejte uvařit bulgur do osolené vody na cca 15min. Mrkev nasekejte na malé kousky a orestujete na olivovém oleji. Až už bude lehce osmahnutá, přidejte nakrájenou papriku. Dělejte do změknutí. Sceďte bulgur a vmíchejte do něj orestovanou zeleninu. Párkrát promíchejte, aby to chladlo rychleji a až to bude vlažnější, pomalu začněte přidávat studené ingredience: Tuňáka (bez té šťávy, co je v plechovce), půl plechovky kukuřice (bez té šťávy zase), půl plechovky cizrny, olivy nakrájené na kolečka a prosím vás, tu šťávu z nich nevylívejte. Je fakt dobrý, když po lžících ten bulgur tou vodou z oliv lehce prolejete. Lžic do toho může jít cca šest! Nelijte ji najednou. Poctivě lžící na různá místa, promíchejte a polívejte další. Vždy to ochutnejte. Mělo by to chytit z lehka chuť po té vodě z oliv – ne to v ní plavat. A na konec nasekejte čerstvý koriandr, kterým to můžete posypat až to budete mít na talíři. Ale pokud ho nemáte rádi, je to dobré i bez něj. ;-) Jí se studený nebo pokojové teploty  :good:

Dejte vědět, jak chutnalo! ;-)

bulg

 

Informace o autorovi

Tereza
Tereza
Autor s 632 příspěvky
Více informací o Tereza

Snažím se v životě nemalovat si černé scénáře. Proto mám ráda citát A. Lincolna: „Většina lidí je tak šťastná, jak šťastná se rozhodla být.“

Další příspěvky