Tento salát patří aktuálně k mým oblíbeným jídlům. Je dobrej tak, že ho jedl i můj táta, kterej prostě tyhle věci nejí. No a heleme ho! Ještě si přidal!
CO BUDETE POTŘEBOVAT
1 menší hrnek bulguru
plechovka tuňáku
půl sáčku zelených oliv
6 lžic vody, ve které olivy jsou
1/2 plechovky kukuřice
1/2 plechovky cizrny
3 velké mrkve
1 červená paprika
olivový olej
sůl
koriandr (čerstvé listy)
JAK NA TO
Dejte uvařit bulgur do osolené vody na cca 15min. Mrkev nasekejte na malé kousky a orestujete na olivovém oleji. Až už bude lehce osmahnutá, přidejte nakrájenou papriku. Dělejte do změknutí. Sceďte bulgur a vmíchejte do něj orestovanou zeleninu. Párkrát promíchejte, aby to chladlo rychleji a až to bude vlažnější, pomalu začněte přidávat studené ingredience: Tuňáka (bez té šťávy, co je v plechovce), půl plechovky kukuřice (bez té šťávy zase), půl plechovky cizrny, olivy nakrájené na kolečka a prosím vás, tu šťávu z nich nevylívejte. Je fakt dobrý, když po lžících ten bulgur tou vodou z oliv lehce prolejete. Lžic do toho může jít cca šest! Nelijte ji najednou. Poctivě lžící na různá místa, promíchejte a polívejte další. Vždy to ochutnejte. Mělo by to chytit z lehka chuť po té vodě z oliv – ne to v ní plavat. A na konec nasekejte čerstvý koriandr, kterým to můžete posypat až to budete mít na talíři. Ale pokud ho nemáte rádi, je to dobré i bez něj. Jí se studený nebo pokojové teploty
Dejte vědět, jak chutnalo!