Minulý týden jste si psaly, holky, o recept na špenátové rizoto, co jsem vařila. Tak tady je. Pokud potřebujete udělat rychlovku, není nic jednoduššího než tento recept.
CO BUDETE POTŘEBOVAT:
- hrnek rýže
- čerstvé špenátové listy (půl velké plastové vaničky)
- sušená rajčata v oleji
- rozmarýn
- citron
- ricotta
- sůl
JAK NA TO:
Uvařte rýži. Já měla basmati. (jeden plný hrnek plný po ucho rýže stačí na porci pro dva dospělé a dítě) Vylijte z hrnce vodu a do uvařené horké rýže v míchejte na hrubo nasekané listy špenátu. Na začátku to vypadá, že jich je o hooodně víc než rýže, ale hodně se smrsknou. Míchám to mimo plotnu. Prostě je nechám v rýži zavadnout. Přidejte na kousky nakrájená sušená rajčata a vellkou lžíci (na kopec) a půl ricotty. Všechno zamíchejte.
Na lososa nakrájeného na kousky vyždímejte čtvrtku až půlku citronu, osolte a přidejte nasekaný rozmarýn. Osmahněte na oleji a položte na rizoto.
Dobrou chuť a dejte vědět, jak chutnalo!