18236618_816626395181485_602249421_o

Jarní očista: Buďte ještě krásnější! A zadarmo!

Venku to tak sice nevypadá, ale podle kalendáře je jaro tady. Zimní věci jsem uklidila do skříně, abych je hned zase vytáhla, protože „kosa“, která venku pořád je, se v jarní bundičce na dvouhodinové procházce s kočárkem prostě nedá. Už se nemůžu dočkat, až se počasí konečně umoudří a bude tak, jak se na jaro sluší a patří. ;-)

Zatím jsem se ale rozhodla, že si aspoň „nasadím“ jarní očistu. A teď nemyslím hubnutí. To nasazuju tak nějak celoročně. /A radši se mě neptejte s jakým výsledkem./  :rose: Na mysli mám vlasy a pleť. I když mě moje kadeřnice chválí, že porodem moje kštice nijak neutrpěla a ani mrazy se na ní nijak výrazně nepodepsaly, po zimě mám pokaždé pocit, že mým vlasům chybí snad úplně všechno. Vitamíny, lesk a taky mi dost padají. Sháněla jsem tedy kde co, abych je trochu vzkřísila a poradili mi, ať vyzkouším například Matrix Biolage Sugar Shine Scrub Netušila jsem, že nějaký peeling na vlasy vůbec existuje. A on jo. Zatím jsem ho ale bohužel nesehnala, tak jsem si prozatím vypomohla sama a umíchala si vlasový peeling po domácku. A když už jsem byla v tom „patlání“, vyrobila jsem si rovnou i peeling na pleť. Vzala jsem to tak pěkně z gruntu. ;-)

Pokud byste někdo chtěl vyzkoušet, tady jsou „babské rady“, jak na to:

Vlasový peeling: Smíchejte zhruba 2 lžíce medu, trochu tvarohu a cukr krystal do kašičky a vmasírujte do pokožky hlavy, aby se dostala až ke kořínkům vlasů. Díky ní se kořínky prokrví a vlasy lépe porostou. Med vám sice vlasy dost zalepí, ale sprcha to spraví a oživené vlasy vám to vynahradí. ;-)

Na lesk vlasů funguje: Ideální je jednorázová kúra z jablečného octa a studené vody nebo citrónu a studené vody. Ať už si vyberete jednu nebo druhou variantu, přelijte jí vlasy a šampónem už nepřemývejte. Tak schválně. Lesknou se vám vlasy po ní? ;-)

Pleťový peeling: Promíchejte 2 lžíce medu /jak vidíte, med má při zkrášlování důležitý význam :yes: /, pár kapek citrónu a trochu cukru krupice. Kašičku naneste na pleť (mimo očí) a  zhruba deset minut jí masírujte. Tím se odstraní odumřelé části pokožky. Potom jemně omyjte. Těšte se, protože vás čeká pleť jak miminko! A ještě ušetříte za drahé kosmetické přípravky.

Tak hodně štěstí a pokud máte nějaké osvědčené „babské rady“, budu ráda, když mi je napíšete? :bye:  

O vlasech už na blogu psala i Terka, přikládám tedy ještě nějaké její články, které by se mohly hodit: Zachraňte své vlasy po porodu! nebo Když vám po porodu padají nejen vlasy, ale i řasy...

 

Informace o autorovi

Mirka
Mirka
Autor s 392 příspěvky
Více informací o Mirka

John Lennon: "Láska je odpověď." Mirka: "A produktem lásky je nový život...se spoustou otázek."

Další příspěvky