new

Co dokáže Šestá nemoc?

Tak už máme první nemoc za sebou. Jednou přijít musela. Po osmi měsících, kdy se Oliverkovi všechny nemoci úspěšně vyhýbaly, včetně rýmy, jsem mu o víkendu naměřila 38. V sobotu mu během noci teplota stoupla na 39 a později ještě výš. Začal nám kolotoč srážení horečky sirupem a čípky. Ale to by se snad dřív srazil meteorit se Zemí, než by se mi podařilo srazit horečku. Držela se jako klíště. Kašel, ani rýmu neměl, zuby to taky nebyly, takže jsem nechápala, kde se ty vysoké horečky vzaly. Nebudu tady dělat hrdinku, protože jsem z toho byla dost vedle. :scratch:

Pípla mi zpráva od Terky: „Emilka má horečku!“ Tak jí odepisuju: „Neke, Olí taky a pořád stoupá!“

V pondělí jsem se synem mazala k doktorce. Prohlédla ho a povídá mi: „Vypadá to na Šestou nemoc.“ „Na co, paní doktorko?“ V životě jsem o takové nemoci neslyšela. Fakt jsem o ní neměla ani páru. Ale doktorka mi všechno vysvětlila, takže jsem odcházela zase o něco chytřejší. Teď už vím, že je to nemoc, která se vyskytuje u dětí do dvou let. Že přichází jednou za život. Že to není nic vážného, ale že je bohužel provázena vysokými horečkami. A že, když pominou, objeví se vyrážka, která po třech dnech zmizí. A že dítě nesmí mezi lidi, protože může nakazit jiné děti. A že jedním z příznaků Šesté nemoci jsou jakési kuličky na temeni hlavy, které u Olího taky nahmatala. Mohly být o něco větší než Antiperle. Řekla mi, ať pořád srážím teploty, že ještě budou tak den dva trvat a dělám synovi zábaly /mimochodem, jak se takové zábaly správně dělají, podrobně rozepisuje Terka v článku zde: Jak zmírnit pláč při očkování a horečku po něm/. Psala jsem Terce.

M: „Takže se potvrdila Šestá nemoc!“

T: „My ji máme taky! Včera byla Emilka už bez horečky a dnes se osypala.“

M: „Olí už se taky osypal. To je vtipný. Oni mají nakonec úplně stejnou nemoc a ještě se objeví ve stejný den. A to jsme se vůbec neviděly.“

Oddechly jsem si, že tu horší fázi máme za sebou a vyrážka snad brzo pomine. A my se konečně pořádně najíme. :yahoo:

T: „Hele, já zhubla 2,5 kila.“

M: „Já mám asi 2 kila dole.“

Jako znáte někdo rychlejší dietu?! My tedy ne.  :rose: Nejdůležitější ale je, že naše děti budou zase fit a my si dáme skoro po týdnu pořádně do nosu. Myslím jako jídlo. ;-)

 

Informace o autorovi

Mirka
Mirka
Autor s 392 příspěvky
Více informací o Mirka

John Lennon: "Láska je odpověď." Mirka: "A produktem lásky je nový život...se spoustou otázek."

Další příspěvky