Když mi nedávno přivezla kamarádka obří kus cukety, poslala jsem jí s ní víte kam? Zpátky domů! Měli jsme jí totiž plný špajz. Naštěstí než kámoška po návštěvě odjela, stihla mi poradit fajn tip, jak se těch mých cuket zbavit. Dala mi recept na polévku. Hned jsem ji zkusila a když jsem dala fotku mého výtvoru na Facebook, žádosti o recept se jen hrnuly. Tak tady je:
CO BUDETE POTŘEBOVAT
1 obrovskou cuketu
sůl
pepř
2-3 velké stroužky česneku
hrst bazalky
hrst petřželky
olivový olej
čerstvé špenátové listy
vývar (nebo bujón)
smetana/jogurt
JAK NA TO:
Na pánvi orestujete nakrájenou cuketu s bazalkou, česnekem a špenátem (ten v receptu nebyl, ale potřebovala jsem se ho také zbavit ;-) ) Jsem totiž tak trochu Babica v ženském provedení, víte? :scratch:
Pak zalijete vývarem, dosolíte, dopepříte, rozmixujete, kdo má radši větší kousky, stačí rozmixovat jen dvě třetiny a zbytek nechat. Pak už jen nalijete smetanu (pokud hubnete, dejte kelímek bílého jogurtu-já vařila s jogurtem). Na talíři ozdobíte lístky špenátu, nastrouháte na to parmezán, přiložíte toasty a máte hotovo. ;-) Můj táta říká, že je na něj ta polévka příliš zelená, manželovi ale překvapivě chutnala! :yahoo: Takže musí být fakt dobrá !
A co si dát po polévce? Co třeba Kuřecí nudličky na zázvoru?
A pokud máte rádi sladkou tečku, co třeba Nejdokonalejší bábovka na světě? ;-)