Když jsme byli s manželem na návštěvě u našich přátel, kamarádka Lenka servírovala úžasnou domácí paštiku! Naštěstí není Lenička skoupá na slovo a dostala jsem recept! :) Tady ho máte! Je výborná! (Lenka i paštika)
2x kuřecí nebo kachní játra
máslo
cibule
česnek
sůl
pepř
bylinky (já dala rozmarýn) (můžou být čerstvé i sušené)
loupané mandle
brusinky
víno (bílé/červené) – já vařila s bílým
NÁVOD:
Cibulku pokrájejte na kostičky a nechte zesklovatět. Játra očistěte a nakrájejte na menší kousky, orestujte na cibulce a rozmačkaném česneku až budou skoro hotové. Potom osolte, opepřete, přidejte bylinky a ještě trochu zarestujte. Přilijte víno, můžete bílé nebo i červené. Když dáte červené, bude to trochu tmavší. Celé to nechte probublat až se to víno skoro vypaří. Pak vemte ponorný mixér a celé to rozšlehejte. Udělejte to podle toho jakou máte rády strukturu, jestli úplně dohladka nebo nahrubo. Potom se do toho musí přimíchat máslo, dává se tam toho docela dost. Dejte podle chuti. Nechte si ho povolit a postupně to do toho zašlehejte spolu s nasekanými loupanými mandlemi. Dosolte a dopepřete podle chuti. Můžete dochutit i trochou portského vína.
Dobrou chuť! ;-)
7 Komentářů