img_20161027_001459

Dokonalost! Hovězí na červeném víně

Mám strašně ráda hovězí. Tedy když je dobře upravené pochopitelně. Nějakou suchou podrážku bych fakt nesnědla a proto si s ním vždycky vyhraju :) Nedávno jsem zkusila hovězí na červeném víně a všem to chutnalo tak moc, že se s vámi musím podělit o recept.

CO BUDETE POTŘEBOVAT (na porci pro 6 osob):

1,5kg hovězího krku

lžíce sádla

3 velké mrkve (já měla fakt obrovské, takže klidně 6 normálních)

1 celer

3 velké petržele

0,5l vývaru

0,6 l suchého červeného vína

2 lžíce protlaku

2 bobkové listy

lžička tymiánu

sůl

pepř

JAK NA TO:

Maso nakrájejte na velké kousky. V hrnci, který lze dát i do trouby (já začala vařit rovnou v pekáči), rozpusťte sádlo, na něm maso zprudka osmahněte, aby bylo tmavě hnědé. Maso vyndejte na talíř.

img_20161027_101849

V tom samém hrnci osmahněte do hněda zeleninu nakrájenou na kousíčky. Když se na dně hrnce vytvoří hnědá krustička tak jedině dobře  ;-) Pak vraťte maso k zelenině včetně šťávy, co pustilo. Přidejte protlak, víno, podle potřeby vývar. Maso musí být ze tří čtvrtin ponořené.

img_20161027_101931

Přiklopte nebo zakryjte alobalem a pečte na 160 dvě hodiny. Po dvou hodinách maso dejte na talíř a zeleninu propasírujte. Nepasírovala jsem všechnu, nějaké kousky jsem tam nechala. Omáčka by měla být hodně hustá i tak :) Pak jsem maso vrátila a půl hodiny ještě nechala v troubě. Opět přikryté.

img_20161027_102017

Určitě vyzkoušejte. Je to moc dobré! ;-)

img_20161027_001459

Informace o autorovi

Tereza
Tereza
Autor s 632 příspěvky
Více informací o Tereza

Snažím se v životě nemalovat si černé scénáře. Proto mám ráda citát A. Lincolna: „Většina lidí je tak šťastná, jak šťastná se rozhodla být.“

Další příspěvky