Mám strašně ráda hovězí. Tedy když je dobře upravené pochopitelně. Nějakou suchou podrážku bych fakt nesnědla a proto si s ním vždycky vyhraju :) Nedávno jsem zkusila hovězí na červeném víně a všem to chutnalo tak moc, že se s vámi musím podělit o recept.
CO BUDETE POTŘEBOVAT (na porci pro 6 osob):
1,5kg hovězího krku
lžíce sádla
3 velké mrkve (já měla fakt obrovské, takže klidně 6 normálních)
1 celer
3 velké petržele
0,5l vývaru
0,6 l suchého červeného vína
2 lžíce protlaku
2 bobkové listy
lžička tymiánu
sůl
pepř
JAK NA TO:
Maso nakrájejte na velké kousky. V hrnci, který lze dát i do trouby (já začala vařit rovnou v pekáči), rozpusťte sádlo, na něm maso zprudka osmahněte, aby bylo tmavě hnědé. Maso vyndejte na talíř.
V tom samém hrnci osmahněte do hněda zeleninu nakrájenou na kousíčky. Když se na dně hrnce vytvoří hnědá krustička tak jedině dobře Pak vraťte maso k zelenině včetně šťávy, co pustilo. Přidejte protlak, víno, podle potřeby vývar. Maso musí být ze tří čtvrtin ponořené.
Přiklopte nebo zakryjte alobalem a pečte na 160 dvě hodiny. Po dvou hodinách maso dejte na talíř a zeleninu propasírujte. Nepasírovala jsem všechnu, nějaké kousky jsem tam nechala. Omáčka by měla být hodně hustá i tak :) Pak jsem maso vrátila a půl hodiny ještě nechala v troubě. Opět přikryté.
Určitě vyzkoušejte. Je to moc dobré!