IMG_6708

KAM JÍ(S)T na večeři: V této restauraci nemůžete chybovat! Stopro se sem vrátíte

Dlouho tady nebyla moje rubrika KAM JÍ(S)T. Ne, že bych žádnou restauraci nezkoušela, některé podniky mi prostě přišly přeceňované a nezašla bych do nich znovu. Kam se opakovaně ráda vracím je Sensa bistro. Při výběru z jídeláku nemůžete nikdy chybovat, protože všechno je TAK STRAŠNĚ DOBRÝ!

Včera odjely děti na tři dny k babičce a tak jsem zašla s kamarádkou na večeři. Bylo to trochu překvapení, když jsem viděla změněný jídelní lístek. Jenže byl změněný tak, že jsme si chtěly objednat úplně všechno. Máte štěstí, že nezvládám držet diety, tak jsme si toho objednaly trochu víc, no. Aspoň víte, na co máte zajít!

Předkrmy tacos a gyoza

Tuňákové tacos s avokádem a pikantní majonézou a vegetariánská gyoza s lanýžovou ponzu omáčkou – tyhle dva předkrmy foodporno jak blázen! Ale zvažovaly jsme i jiný výběr. Nepochybuju o tom, že bychom sáhly vedle třeba u ceviche na tři způsoby.
gyoza tuňákové tacos

Marinovaný losos v miso

Pak přinesli lososa marinovaného v miso s peruánskou rýží s šafránem. Můj bože. Moje chuťové buňky řvaly snad až za zdi restaurace, že tohle chci jíst znovu a znovu a znovu. Rýže je krémová, losos připravený tak akorát a ty chutě. Kam se hrabe chapadlo z chobotnice, které jsem u nich milovala a které z jídelního lístku smázli. Není to škoda. Tento losos předčí i jejich skvěle připravené kachní prso v kari omáčce.
losos
V Sensa Bistru je pokaždé milá obsluha, která poradí jak s výběrem jídla (i když pokud chcete všechno, jako my s kamarádkou, jejich tipy vlastně nepotřebujete :)) A poradí i víno – a to je docela problém, protože se tam bohužel vždy opiju.

Po tom všem jsme zvládly i dezert.

Péťa si dala čokoládovou pěnu s omáčkou z chilli a mučenky a já když jsem viděla v nabídce churros s čokoládou, neodolala jsem.
čokoládová mouse churros
Nedávno jsem zjistila, že dělají i snídaně a trochu se tam bojím jít, protože mám strach, že už nebudu chtít chodit jinam. Pokud chcete, mrkněte do jejich jídelního lístku.

Informace o autorovi

Tereza
Tereza
Autor s 631 příspěvky
Více informací o Tereza

Snažím se v životě nemalovat si černé scénáře. Proto mám ráda citát A. Lincolna: „Většina lidí je tak šťastná, jak šťastná se rozhodla být.“

Další příspěvky