šampon

Můj test přípravků na vlasy bez života a objemu

Na podzim mi prořídly vlasy. Pamatujete, jak jsem to řešila? Začala jsem pít kolagen, po kterém se mi začaly vzpamatovávat, sílit a růst. Už delší dobu jsem používala ne úplně levné šampony, ale stejně jsem si říkala, co dalšího pro svoje vlasy můžu udělat, protože i když můj manžel tvrdí, že mě má nejradši na mikádo, mně moje dlouhé vlasy v poslední době docela chybí.

Nedávno jsem přijela k našim a svůj šampon jsem tam neměla. Zapomněla jsem si ho. Vlasy jsem si tedy umyla mamčiným šamponem z drogerie a hele. Najednou objem a jiná síla vlasů. Pořád jim ale tak nějak chyběla šťáva. Nicméně mi prolítlo hlavou: “Takže okay-je to celou dobu značkou šamponu, který mám doma? Nesedí mi a já si toho nevšimla?” A tak začalo moje pátrání po dokonalém šamponu. Šoupla jsem na instagram pro vás anketu, jaké šampony používáte a jaké byste mi doporučily, holky. Zkrátka a dobře, za jaký šampon dáte ruku do ohně !!! Sešlo se mi více značek, ale už delší dobu jsem pokukovala po Alterně nebo Kerastase a právě ty jste zmiňovaly nejvíc. Když jsem mrkla na moje milované ELNINO a měli obě značky, začala jsem zkoumat, která se mi šikne líp. Chtěla jsem vlasy nejprve vyživit, protože objem, který vám jen rozvíří poškozené vlasy, je stejně k ničemu.

Znáte ten pocit, kdy si objednáte nové líčení, oblečení nebo třeba kosmetiku a těšíte se až si to na sebe napatláte, oblečete a nebo zkrátka jakkoli vyzkoušíte? Posledních pár dní jsem nestíhala, a tak šampon, kondicioner, sérum a sprej pro objem a hustotu vlasů na mě pokukovali stále ještě z krabice. Úplně jsem cítila, jak křičí ať už je pustím ven, ale říkala jsem si, že je přece nemůžu odbýt nějakým rychlým mytím. Tuhle vlasovou péči si musím prostě užít.

Alterna

Když jsem začala umývat vlasy šamponem, prolítlo mi hlavou něco jako: “Bože to tak krásně voní, že to budu používat, i kdyby mi ten šampon nevyhovoval!” Když jsem použila kondicionér, přemýšlela jsem nad tím, jestli voní ještě o něco líp než ten šampon. No a pak jsem si na to namatlala bezoplachové sérum a sprej pro objem a šla to zkusit vysušit. Hlavou mi letělo: “To snad není možný, ty vlasy v sobě mají asi tak litr vody, jak jsou vyživený a nacucaný a nezadrhávají se mi v hřebenu! Nemám už pocit, že na koncích už kartáč projíždí jen tak mezi nitkami, které s vlasem už nemají nic společného.. A najednou moje vlasy byly hebký jako hříva jednorožce a leskly se jako všechny třpytky, který mu odpadávají z kopýtek.. Sahám si do těch vlasů a říkám si, že to snad není možný. Holky, fakt. Asi jsem trapná, že jsem takhle poprděná z přípravků na vlasy, ale vy, co řešíte, že máte slabé vlasy, které jsou barvené, melírované a umírající, považujte tento můj tip za svatý. Dávám sem linky a ElNinu děkuju miliontřistapadesátkrát, že mi poslali dar boží, co je naprosto boží.

Šampon na vlasy

Šampon obnovuje strukturu vlasu a působí proti stárnutí vlasů, takže pokud máte slabé konce a vlasy postrádají sílu, zkuste ho. Zacelí ty konce a dodá vlasům pružnost a sílu.

Kondicionér

Tenhle kondicionér je zase pro jemné vlasy, které sice potřebují hydrataci, ale především objem!

Bezoplachové sérum/maska

Tohle bezoplachové sérum má dvojí použití. Buď si ho dáte do lehce vysušených vlasů a upravíte je, jak jste zvyklé bez oplachování. Dodá vlasům lesk a ochrání barvu a tak nějak je “nacucá”, že cítíte, jak jsou najednou “plné”, ale pozor – uhlazuje! A vlasy jsem měla druhý den už takové mastné.

Určitě by tohle sérum sedělo těm, co řeší krepaté nebo lámavé, vysušené vlasy. Takže pokud chcete objem a přitom potřebujete vlasy vzpamatovat a “nacucat je”, aby nebyly slabé, možná zvolíte druhou variantu a to namíchání masky třeba jednou týdně. Smícháte sérum s kondicionérem, necháte působit několik minut a pak opláchnete.Vlasům tak jednou týdně doplníte sílu a budou vyživené. Mně vyhovuje varianta číslo dvě.

Sprej pro objem a hustotu

Tenhle sprej je suprovej. Než si začnete vysoušet vlasy, nastříkejte ke kořínkům. Navíc kromě toho, že podporuje objem vlasů, zabraňuje i jejich vypadávání a podporuje jejich růst.  ;-)

Tak co? pomohlo? ;-) Dám si vlasy nejprve do kupy a pak vlítnu na ten pořádnej objem!

 

Informace o autorovi

Tereza
Tereza
Autor s 631 příspěvky
Více informací o Tereza

Snažím se v životě nemalovat si černé scénáře. Proto mám ráda citát A. Lincolna: „Většina lidí je tak šťastná, jak šťastná se rozhodla být.“

Další příspěvky