zuby

Tip na bílé zuby a recenze na sonický kartáček

Často mi od vás chodí dotazy na to, jaké používám zubní pasty a chválíte mi zuby, takže jsem se rozhodla se s vámi podělit i o další věc, co se mého úsměvu týče.

Už dlouho jsem přemýšlela nad sonickým kartáčkem. Snad poslední rok jsem rozklikávala různé reklamy a pokukovala. Trošku jsem se ale bála, jestli nějak mým zubům neuškodí, protože v minulosti, už to může být třeba 6 let, jsem si pořídila elektrický kartáček – takový ten s tou rotační hlavou, co se otáčí kolem dokola. Asi po měsíci mě strašně bolely zuby a byly šíleně citlivé. Zubařka, když jsem k ní tehdy přišla, mi se zděšením řekla, že mám odhalené krčky a jestli nepoužívám náhodou elektrický kartáček, který rotuje. No co vám budu – hned to poznala a hned na to mi ten kartáček zakázala, protože mi tou rotací ty dásně ze zubů odhrnul. Proto ta citlivost. Od té doby jsem používala klasické kartáčky Curaprox.

Před rokem mě ale zaujaly sonické kartáčky a občas jsem před manželem utrousila, že bych nějaký sonický brala. Navíc mi o nich pořád básnila kamarádka, jak má po nich hladký zuby a jak už normální kartáček nemůže ani vidět. Takže jsem tu a tam rozklikla nějakou reklamu a když se mě muž ptal, co bych chtěla na Vánoce, fakt jsem přemýšlela o tom, že mu o nějaký ten sonický kartáček řeknu. Od zubařky jsem měla povolenku s instrukcemi, co by ten kartáček měl mít a jak často s ním zuby čistit. No a pak – mi přistála zpráva od Magnitudal, jestli by mi mohli poslat sonický kartáček na testování.

Jako chápete to? Já na to musela myslet asi fakt usilovně až moje myšlenky poklepaly někomu z Magnitudal na rameno, aby mi to poslali. Jinak si to nedokážu vysvětlit :D Musím ale říct, že jsem měla a stále mám radost jak malá holka, protože kvalitní sonické kartáčky nekoupíte prostě za stovku a pořád byly věci, které jsem radši kupovala dětem než sobě. A navíc – tenhle sonickej kartáček má od uživatelů na Heurece hodnoceni 97%.

 

kartacek nasady

Takže když přišel kartáček Magnitudal Quake a k němu 12 náhradních násad, nemohla jsem se dočkat až si vyčistím zuby. Možná to zní přehnaně, ale víte, jak jsem na zuby ujetá. Vím to o sobě a pravdou je, že první, na co se u lidí koukám, jsou fakt ty zuby. Na základní škole jsem se smát trochu styděla, protože jsem měla dost výrazně křivý špičák a od dob rovnátek se prostě o zuby starám ráda. Před pár lety jsem si je vybělila a od té doby používám udržovací bělící zubní pastu Opalescence, aby ty zuby bílé co nejdelší dobu vydržely. Navíc sonické kartáčky mnohem líp odstraňují barevný pigment, který se na zubech tvoří z nápojů a jídla, takže jsem byla fakt zvědavá. Jednou ročně si nechávám u zubařky zuby pískovat. Odstraní to skvrny, které se vám na zubech udělají a kterých se obyčejným kartáčkem nezbavíte. Myslím ale, že teď už pískování nebudu potřebovat.

Bála jsem se trochu, co moje zuby na sonický kartáček řeknou. Z Magnitudal mi řekli ať si dám s recenzí čas. Ať kartáček používám minimálně týden než začnu psát cokoliv. Jsem strašně ráda, že po mně nikdo nechtěl recenzi hned, protože bych nebyla schopná ji takhle brzy napsat. Aktuálně si čistím zuby jejich sonickým kartáčkem 14 dní a mezi prvním a čtrnáctým dnem vidím veliký rozdíl.

Po prvním čištění jsem věděla, že hlavici MagniSynchro, o které se říká, že je na zubní plak nejlepší, musím vyměnit za hlavici MagniCarbon, která je pro citlivé zuby. Citlivé zuby sice nemám, ale štětiny má nejměkčí a to já mám prostě ráda. Pro ty z vás, co nemáte zatím se sonickým kartáčkem zkušenost, musím říct, že se sonickým kartáčkem se nečistí zuby stejně jako s klasickým. Tím, že kartáček vibruje, a tento má 48000 kmitů za minutu, jej prostě ve sklonu 45 stupňů jen po zubech přesouváte. Kartáček čistí přesně dvě minuty, vhání vodu mezi zuby, vytváří lehce pěnu a co mi přijde teda fakt super, je to, že každých 30 vteřin se na chvilinku vibrace přeruší a vy víte, že se máte přesunout na druhou stranu zubů.

kartacek koupelna

Trošku jsem byla nervní z toho, co většina lidí bere jako přednost – a to, že se tahle věc ovládá jen jedním tlačítkem. Nemám to ráda u čehokoliv, protože se vždycky bojím, že to budu mačkat jak blázen a ve finále ani nebudu vědět, na jakém režimu jsem. Má jich totiž pět. Od nejintenzivnějšího, po bělící až sensitive pro citlivé zuby. Jsem ale příjemně překvapená, protože na rukojeti vždycky decentně daný režim, který máte nastavený, svítí.

kartacek koupelna2

Z Magnitudal mi doporučili začít na tom nejnižším stupni a měli pravdu. Při prvním čištění je to fakt velký nezvyk a docela mě to čištění lehtalo. Dokonce jsem si říkala, že tohle nemůžu vydržet celé 2 minuty, jak to lehtá. Na informačním letáku dokonce uvádějí, že dásně můžou po prvních čištěních krvácet, ale jak říká moje zubařka – dásně krvácí tehdy, když je tam zánět. Dásně krvácí vždy lidem, kteří začínají používat mezizubní kartáčky, není to tedy klasickým nebo sonickým kartáčkem. Měla jsem to na začátku u mezizubních kartáčků stejně, ale jsem zvyklá je používat denně a myslím, že asi i to zapříčinilo, že mi nikde nic neteklo.

To mě přivádí k dalšímu příjemnému zjištění. Po tomhle prvním čištění jsem si šla vzít mezizubní kartáček, abych zuby dočistila. Co mě totálně dostalo, bylo to, že na mezizubním kartáčku nezůstal vůbec žádný plak. Naprostá pecka, že to tenhle “soničák” Magnitudal Quake vyčistil i mezi zuby naprosto precizně. Nemluvě o tom, že když jsem si přejela jazykem po zubech, asi nikdy jsem je neměla tak hladké jako teď. “Kvůli tomuhle to lehtání rozhodně vydržím,” říkala jsem si. Pak mi to ale stejně nedalo a psala jsem kamarádce, která sonický kartáček používá už pár let. Klasická otázka, kterou řeší na začátku asi každý: “Hele, nezničím si tím zuby? Jaký z toho máš pocit po letech používání?” A kamarádka pobavila s historkou o tom, jak vynadala svojí sestře, proč jí doporučovala sonický kartáček, že jí to lehtá a že si s tím nevydrží čistit zuby a pak se jí po pár týdnech zase omluvila, protože bez sonického kartáčku odmítala kamkoliv vyjet. Jde prostě o zvyk. Stejně jako když začínáte cvičit. Za začátku je to trochu otravné, ale pak bez toho nemůžete být. A takhle bych to zhodnotila u sebe. Asi čtvrtý den už mi to divné vůbec nepřišlo, mám krásně vyčištěné zuby a kamarádka mě upozorňuje, že velmi rychle přejdu na další režimy čištění, protože už mi ten jemný na citlivé zuby nebude stačit.

Tak moc děkuju Magnitudal za to, že jste mi udělali takovou radost. No a taky jsem vám chtěla říct, že jsme se domluvili, že uděláme radost i vám. Mám pro vás všechny slevu 1500 korun na jejich kartáček, takže pokud chcete, mrkněte ke mně na stories, kam jsem dala slevový kód. Jestli objednáte, napište mi. Jsem strašně zvědavá, co na kartáček řeknete. Já jsem moc ráda, že ho mám. Plus díky těm náhradním nástavcům, které jsou barevně rozlišené, ho může používat i manžel.

Tady ještě v kostce:

Ke kartáčku je krásné cestovní pouzdro

Kartáček má:

5 čistících režimů

Na jedno nabití vydrží celý měsíc (já mám po 14 dnech ještě plnou baterku)

Ovládá se jedním tlačítkem

Časovač dvě minuty a po 30sec upozorňuje na přesunutí do jiné části úst

až 48000 kmitů za minutu

Více informací na Magnitudal.cz

 

Informace o autorovi

Tereza
Tereza
Autor s 631 příspěvky
Více informací o Tereza

Snažím se v životě nemalovat si černé scénáře. Proto mám ráda citát A. Lincolna: „Většina lidí je tak šťastná, jak šťastná se rozhodla být.“

Další příspěvky