Tento recept jsem už psala někam ke quesadilám. Vzhledem ale k tomu, že to je u nás doma jedno z nejoblíbenějších jídel a vařím ho už pár let, zaslouží si, aby mělo svůj samostatný recept.
CO BUDETE POTŘEBOVAT:
500g mletého hovězího
1 stonek řapíkatého celeru,
půlka malé cibule
2 pořádné lžíce rajčatového protlaku (kupuju ten zahuštěný v malé plechovce v Lidlu)
půl hrnku basmati rýže
sůl
tymián, petrželka
skoro celá plechovka červených fazolí (taky beru v Lidlu)
olivový olej
cheddar
JAK NA TO
Na velmi jemno nakrájím stonek řapíkatého celeru a půlku cibule. Dám to na pánev na olivový olej zesklovatět. Přidám hovězí, sůl, tymián, nasekanou petrželku, protlak, zaliju vodou tak, aby hladina zakrývala těsně maso a dusím klidně půl hodiny. Pak si propláchnu fazole od láku, ve kterém v plechovce jsou a přidám je k tomu. Omáčka už je tak ze dvou třetin odpařená a už je hustější. Fazole trochu rozmačkám vidličkou ať nasají trochu omáčky. Pak vmíchám rýži, která se vařila zvlášť v hrnci vedle.
TORTILA
Kupuju to balení v Lidlu. Je jich tam asi 6. Na sucho hodím vždy tortilu na pánev, když je na první straně lehce zezlátlá, otočím a posypu sýrem, který se na ní trochu rozpustí, pak ani ne po minutce ji dávám na talíř, na ten sýr lžící dávám masovou směs a začínám balit tortilu. (na svoji porci si ráda občas sypu čerstvý koriandr) Pak to zabalím.
JAK ZABALIT TORTILU
Když na ni dávám masovou směs, dávám ji od prostředku směrem k sobě. Líp se to pak balí. Vemte okraj, který je u vás a přehněte ho přes směs.
Pak dejte ke středu levou stranu a pak pravou stranu. Vznikne z toho taková kapsa, kterou pak už jen zarolujete směrem k té straně horní, co jste nepřehli.
Pak rozpůlíte nožem.
K tortile dělám guacamole. Recept tady
A když chceme obzvlášť prasit, tak na pečící papír dám do trouby tortila chips, které posypu chedarem a zapeču. Je to moc dobrý