koluv

RECEPT: Jahodový koláč

Během první hodiny mi přišlo asi 30 žádostí o recept, že chcete o víkendu péct a než bych všem odepsala, že to prostě přes den nestíhám sepsat, tak je rychlejší to opravdu sepsat! Takže, než se Miky vzbudí a dokud si Emilka kreslí:

CO BUDETE POTŘEBOVAT

80g másla

200 g špaldové mouky

2 dcl vody

vanička jahod

80g cukr krystal

vanilkový cukr

1 vejce

1 prášek do pečiva (já použila ten bez fosfátů a bez lepku)

1 řecký jogurt

IMG_20200327_103430_resized_20200327_014440583

JAK NA TO:

Ušlehejte vajíčko s cukrem, přidejte jogurt, rozpuštěné máslo, šlehejte a pak mouku s kypřícím práškem, dolívejte vodou. Do vysypané formy (vysypávám jí kokosem místo mouky) nalijte těsto, na které dejte na plátky nakrájených jahod. Posypte drobenkou.

emipeče

DROBENKA:

Tu dělám od oka, ale je to tak plátek másla lžíce špatldové mouky a necelý sáček vanilkového cukru.

Pekla jsem 25 minut v troubě na 170, ale každá trouba peče jinak, tak si to pohlídejte.  ;-)

Jinak – ze špaldové mouky jsem pekla prvně. Koupila jsem ji původně kvůli receptu na sušenky od sousedky, ale ještě jsem se k nim nedostala. A překvapilo mě, jak je koláč krásně křehkej, ale přitom nevysušenej a moc dobrej.

IMG_20200327_131919_resized_20200327_014439701

IMG_20200327_120914_328_resized_20200327_014440069

Informace o autorovi

Tereza
Tereza
Autor s 632 příspěvky
Více informací o Tereza

Snažím se v životě nemalovat si černé scénáře. Proto mám ráda citát A. Lincolna: „Většina lidí je tak šťastná, jak šťastná se rozhodla být.“

Další příspěvky