Během první hodiny mi přišlo asi 30 žádostí o recept, že chcete o víkendu péct a než bych všem odepsala, že to prostě přes den nestíhám sepsat, tak je rychlejší to opravdu sepsat! Takže, než se Miky vzbudí a dokud si Emilka kreslí:
CO BUDETE POTŘEBOVAT
80g másla
200 g špaldové mouky
2 dcl vody
vanička jahod
80g cukr krystal
vanilkový cukr
1 vejce
1 prášek do pečiva (já použila ten bez fosfátů a bez lepku)
1 řecký jogurt
JAK NA TO:
Ušlehejte vajíčko s cukrem, přidejte jogurt, rozpuštěné máslo, šlehejte a pak mouku s kypřícím práškem, dolívejte vodou. Do vysypané formy (vysypávám jí kokosem místo mouky) nalijte těsto, na které dejte na plátky nakrájených jahod. Posypte drobenkou.
DROBENKA:
Tu dělám od oka, ale je to tak plátek másla lžíce špatldové mouky a necelý sáček vanilkového cukru.
Pekla jsem 25 minut v troubě na 170, ale každá trouba peče jinak, tak si to pohlídejte.
Jinak – ze špaldové mouky jsem pekla prvně. Koupila jsem ji původně kvůli receptu na sušenky od sousedky, ale ještě jsem se k nim nedostala. A překvapilo mě, jak je koláč krásně křehkej, ale přitom nevysušenej a moc dobrej.