Tento recept mám už tak strašně dlouho, že ani nevím, jak jsem k němu vlastně přišla. Je jednoduchý a hlavně výborný.
CO BUDETE POTŘEBOVAT:
3ks červené řepy (je to tak pro dva, max tři lidi)
sůl
olivový olej
bylinky – tymián/oregano/koriandr (prostě si vyberete, kterou máte zrovna doma v květináči nebo kterou máte nejradši-já to střídám podle toho, co doma mám)
alobal
špejli
kozí sýr
krémové balsamico
rukola
JAK NA TO:
Připravte si tři alobaly, doprostřed každého z nich dejte omytou řepu (neoloupanou a s kořenem), trochu jí osolte, pokapejte oliváčem, položte na ni větvičku bylinek a zabalte do alobalu. Na 180 pečte do změknutí – tedy cca hodinu a půl. Záleží podle velikosti řepy. Těm menším stačí hodina. Když řepou projde v pohodě špejle, tak je hotová.
Nechte ji vychladnout, oloupejte ji a nakrájejte buď na plátky nebo na kostky. Promíchejte s rucolou, dejte na to kozí sýr a pokapejte dle libosti balsamicem. Nemyslím ale to tekuté, co má vodovou konzistenci. Kupte si to krémové, které se táhne. Nebudete litovat ;-)