Fakt straaašně dlouho jsem vám sem nedala žádný recept. Až mě hanba fackuje! Ale tenhle salát stojí fakt za to!
CO BUDETE POTŘEBOVAT:
čtvrtku dýně Hokaido
půlku lilku
červenou papriku
dýňová semínka
krémový ocet balsamico (ale obyč balsamikem nic nezkazíte)
pár cherry rajčátek
rucolu
půlku balení balkánského sýra
fenykl (dva uloupnuté “listy”)
JAK NA TO:
Na pečící papír na plech naskládáte na větší kousky nakrájenou dýni, lilek a papriku (tu tak na 4 díly). Dýni a lilek trošku vyválejte v trošce olivového oleje. Nesolte – pustilo by to v troubě vodu. Dejte péct v troubě na 200 do opečení. Papriky můžou být lehce i do černa. Mezi tím si vemte větší hrst rukoly a překrájejte na půl pár cherry rajčat, fenykl nakrájejte na proužky a postříkejte balsamicem. Po vytažení plechu z trouby dejte lilek a papriku do mikrotenového sáčku, zavažte ho, dejte do hrnce se studenou vodou, aby se to zchladilo a tak trochu zapařilo. Zelenina nemusí být úplně studená. Mezitím malinko vychladne i ta dýně, kterou už můžete posolit, ale nemusíte (slaný je ten sýr). Nechte ji ale na plechu ať ji nemáte do salátu úplně studenou.
Lilek s paprikou pustí nějakou vodu, vylijte ji do salátu a lilek s paprikou nakrájejte. Do salátu rozdrolte balkánský sýr, přidejte na suché pánvi hrst opražených dýňových semínek a je to!
Dejte vědět, jak vám chutnalo Aktuálně je to můj nejoblíbenější salát!
2 Komentáře
Teda většinou se k ničemu nevyjadřuje, ale teď prostě musím. To je naprosto geniální salát. Mňaaaam
tak to mám velkou radost!!!