uvodtort

RECEPT: Tortilla s dýní, kuřecím masem a zeleninou

Tenhle recept vznikl tak, že jsem prostě potřebovala spotřebovat kuřecí maso a zbytek dýně.  ;-) Rozhodně jsem ho ale nevařila naposled! Musím říct, že dokonce líp chutná než vypadá.

CO BUDETE POTŘEBOVAT

500g kuřecích prsou

půl zelené papriky

půl červené papriky

2 stroužky česneku

olivový olej

tymián

sladká paprika mletá

jeden větší stonek řapíkatého celeru

půlka malé máslové dýně (po nakrájení je jí plný hluboký talíř na kopeček) 

pšeničná tortila

cheddar

2 lžičky kurkumy

 

JAK NA TO

Maso nakrájejte na malé kostičky, zastříkněte olivovým olejem, vymačkejte do něj dva stroužky česneku, posypte mletou paprikou, tymiánem a osolte. Nechte uležet než nakrájíte ostatní ingredience. Na stejně velké kostičky nakrájejte dýni, červenou papriku, zelenou papriku, na úplné minikostičky nakrájejte celer.

Na pánvi na malém množství olivového oleje orestujte kostičky dýně, až jsou lehce chycené, přidejte celer, až je zarestovaný, přidejte obě papriky, vše osolte, posypte troškou tymiánu a přidejte kuřecí maso. Restujte a posypte kurkumou.

Až je hotovo, na jinou (suchou) pánev dejte tortillu. Až je z jedné strany ohřátá, otočte ji a dejte na ni vedle sebe dva plátky chedaru. Na ten ještě teplou masovou směs a vyndejte z pánve. Včera jsem od vás měla dotaz, jak tortilu zabalit takže:

JAK ZABALIT TORTILLU

Masovou směs máte uprostřed nebo trošku blíž na straně u sebe. Okraj, který máte u sebe, přehněte přes masovou směs. Ať ten okraj končí hned za tou směsí. Pak směrem dovnitř ohněte levou a pravou stranu tortilly a zbytek dorolujte. Ale ať je to kolem směsi napevno obtočené. Tam, kde končí okraj, ji položte dolů a rozkrojte nožem. Nejlíp se to krájí takovou tou pilkou / jemně zubatým nožem. ;-)

IMG_20190307_112928_resized_20190307_100631700 tort2 tort

uvodtort

Informace o autorovi

Janatová
Autor s 633 příspěvky

Snažím se v životě nemalovat si černé scénáře. Proto mám ráda citát A. Lincolna: „Většina lidí je tak šťastná, jak šťastná se rozhodla být.“

Další příspěvky