Tenhle recept vznikl tak, že jsem prostě potřebovala spotřebovat kuřecí maso a zbytek dýně. ;-) Rozhodně jsem ho ale nevařila naposled! Musím říct, že dokonce líp chutná než vypadá.
CO BUDETE POTŘEBOVAT
500g kuřecích prsou
půl zelené papriky
půl červené papriky
2 stroužky česneku
olivový olej
tymián
sladká paprika mletá
jeden větší stonek řapíkatého celeru
půlka malé máslové dýně (po nakrájení je jí plný hluboký talíř na kopeček)
pšeničná tortila
cheddar
2 lžičky kurkumy
JAK NA TO
Maso nakrájejte na malé kostičky, zastříkněte olivovým olejem, vymačkejte do něj dva stroužky česneku, posypte mletou paprikou, tymiánem a osolte. Nechte uležet než nakrájíte ostatní ingredience. Na stejně velké kostičky nakrájejte dýni, červenou papriku, zelenou papriku, na úplné minikostičky nakrájejte celer.
Na pánvi na malém množství olivového oleje orestujte kostičky dýně, až jsou lehce chycené, přidejte celer, až je zarestovaný, přidejte obě papriky, vše osolte, posypte troškou tymiánu a přidejte kuřecí maso. Restujte a posypte kurkumou.
Až je hotovo, na jinou (suchou) pánev dejte tortillu. Až je z jedné strany ohřátá, otočte ji a dejte na ni vedle sebe dva plátky chedaru. Na ten ještě teplou masovou směs a vyndejte z pánve. Včera jsem od vás měla dotaz, jak tortilu zabalit takže:
JAK ZABALIT TORTILLU
Masovou směs máte uprostřed nebo trošku blíž na straně u sebe. Okraj, který máte u sebe, přehněte přes masovou směs. Ať ten okraj končí hned za tou směsí. Pak směrem dovnitř ohněte levou a pravou stranu tortilly a zbytek dorolujte. Ale ať je to kolem směsi napevno obtočené. Tam, kde končí okraj, ji položte dolů a rozkrojte nožem. Nejlíp se to krájí takovou tou pilkou / jemně zubatým nožem. ;-)