uvo

Krásné, husté vlasy: Můj tip proti padání vlasů po porodu

Když jsem čekala Emilku, narostla mi bujná kštice. Byla jsem ze svých vlasů fakt nadšená. To, co přišlo ale pár měsíců po porodu mě ale docela dostalo, začaly mi padat. Bohužel klasika – na těch nejviditelnějších místech. Dostala zabrat nejen ta část vlasů v koutech, ale vypadaly mi i vlasy v předních řadách těsně nad čelem. Děs. Nechala jsem se ostříhat po ramena. Ta změna mě ale bavila asi měsíc a pak jsem svoje vlasy postrádala (vlastně doslova postrádala).

Proto, když jsem čekala Mikyho a už během těhotenství jsem neměla vlasy nic moc, musím říct, že jsem se v mých budoucích představách viděla s pleší! (no dobře-zní to trochu hystericky, ale když vypadají vlasy chlapovi, je to strašný. Když vypadají holce kolem třiceti, je to na pár Lexaurinů pravidelně zapíjených vodkou.) Ono, když vám to v těhotenství nějak naroste, tak to má aspoň pak z čeho padat a máte nějakou zásobu (tedy tím jsem se uklidňovala já). Jenže, když vám to ani v těhotenství pořádně nenaroste, tak ty vyhlídky jsou opět jen ty Lexauriny a vodku (o Lexaurinech jsem teda zatím jen slyšela a nikdy je neměla :D ale prej se to tak řiká, když chcete použít do textu nějaký prášky, a je to moderní!). A pak možná už jen psychiatr, pokud si na vlasech zakládáte třeba jako moje kamarádka, které stačí ke zhroucení jen nepatrně jiný odstín u kadeřníka než chtěla-natož tak, aby jí něco vypadalo.

No ale to jsem úplně odbočila. Zpátky ke mně. Řekla jsem si teda, že to tentokrát nepodcením. Tehdy mi totiž vypadaly i řasy!! Jak bych asi dopadla tentokrát? (mimochodem ty už mi zase trochu padají, takže zase začínám s tímhle sérem, které ze mě udělalo tehdy člověka) Vím, že se říká, že hormony neobelstíte, ale myslím si, že něco pro sebe přeci jen udělat můžete. Například:

1.) Ještě pořád jsem nepřestala jíst těhotenské vitamíny. Dlouho jsem nevěděla, že jsou určené i pro kojící ženy (asi jako jediná na planetě). Po prvním porodu jsem je jíst přestala. Teď je jím (když si vzpomenu).

2.) No a ty vlasy? Možná pamatujete, jak jsem někdy na jaře objevila super krém na obličej a další kosmetiku, co mi k mojí pleti sedla dokonale, jak zadek na hrnec (článek: Bez vrásek snadno a levně). Tak kamarádka, která mi krémy doporučila, mi ještě vychválila do nebes sadu přípravků na vlasy, které podporují jejich růst. Jde o šampon, masku a sérum na vlasy.

Pokud máte dvě děti a více, určitě víte, že dát si masku na vlasy a nechat ji nějakou dobu působit, bývá většinou mission impossible! Vím to! Vím! Taky jsem si ji na vlasy od léta nanesla asi jen dvakrát  :scratch: Víckrát jsem to nedala prostě. Šampon ale používám pravidelně a musím říct, že jsem fakt nadšená. Vlasy mají úplně jinou kvalitu, jsou silnější a hustější na omak i na oko. A zdá se, že i docela poporostly. Změny si všimnul i můj kadeřník a kamarádky, takže si nemyslím, že by to bylo jen mé zbožné přání. ;-)

Navíc teda musím říct, že jsem mívala problém s tím, že s jakýmkoliv jiným šamponem jsem už den po umytí měla vlasy zplihlé a byly mi nepříjemné na omak. Buď jsem si vlnu přehazovala z leva do prava nebo naopak, abych neměla pocit, že jich mám málo a nebo jsem je měla pořád v drdolu. U tohohle šamponu je mám hezké i třetí den po umytí – což musíte uznat, že se v krizových situacích matky v nesnázích dost hodí, když nevypadáte jako umaštěná máma na mateřské s umaštěným culíkem! Už ani nevím, kolikrát jsem si gratulovala, že vlastně nemám umyté vlasy a přesto si do nich ráda sahám, abych si narcisticky (ne nacisticky! To předesílám pokud jste unavené z probdělé noci s mimčem a lítají vám písmenka) sama pro sebe řekla, jak jsou skvělý! :D Vím, že zním, jako narcis, ale co se dá dělat. Mezi koukáním na Déčko a přebalováním je to zlatý hřeb mého dne! Já si to totiž o mých vlasech teď snad vůbec poprvé myslím a to je co říct.

Sérum – zmiňovala jsem i to sérum. S tím preventivně začínám teď, když už mám od porodu dva měsíce a tudíž by k padání vlasů mohlo dojít každým dnem (ne nejsem posedlá svými vlasy, i když to tak možná vypadá, ale prostě nechci, aby mi to padalo :D). Říkám si, že snad mi tak nějak začnou preventivně i růst. ;-)

Já jsem vlastně asi nezmínila tu značku, že? No nechtěla jsem to tady mockrát opakovat, aby si někdo nemyslel, že mi za to snad platí, ale pokud aktuálně řešíte vlasy, dočetli jste až do konce. Je to Tiande. Řada Bio Rehab.

tiande

Abyste měli představu, přikládám dvě fotky. První je z 9. července a ta druhá z 2. října.

IMG_20180709_192012_301_resized_20181003_103234102

No a teda tady moje aktuální fotka s aktuálníma vlasama. Prosím vás, nemám to vyfoukaný a nijak upravený, takže pokud by se chtěl někdo pustit do kritiky “stajlingu” tak sorry, není o čem. Umytý, nevyfoukaný, jen přirozeně uschlý. Myslím, že nějakej rozdíl tam bude ;-) (mimochodem, ta první fotka je k dohledání i na našem instagramu, že to je fakt z 9. července!) Za tři měsíce je ten rozdíl docela patrnej bych řekla. ;-) Máte nějaký tip na růst vlasů vy? Sem s ním!

IMG_20181003_123858_resized_20181003_102407012

Informace o autorovi

Tereza
Tereza
Autor s 631 příspěvky
Více informací o Tereza

Snažím se v životě nemalovat si černé scénáře. Proto mám ráda citát A. Lincolna: „Většina lidí je tak šťastná, jak šťastná se rozhodla být.“

Další příspěvky

4 Komentáře

  • Petra 4. října 2018 15:24

    Krásnej příběh :good:
    I já používám TianDe. I když jsem vizážistka (a každé ženě ukážu a najde si v TianDe svůj top), tak více než krémy-péči pleť-tělo-vlasy, mě překvapilo ženské zdraví!

    Taky nemusím silný až přehnaný řeči, ale i mně změnilo TianDe život – už mám normální menstruaci, pravidelnou (předtím 3-6týdnů), bez bolestí, bez křečí, bez nevolností, žádné návaly, žádné léky ani žádná hormonální antikoncepce!!!
    A zrovna minulý měsíc jsem se s TianDe dostala já i syn ze škaredého kašle, taky bez léků.

    Za mě TianDe vede i v péči o zdraví – nejen krásu :rose:

     
    • Tereza
      Tereza 28. března 2019 17:49

      Tak to je úžasný!

       
  • Lucka 4. října 2018 18:16

    Ahoj Terko, změna opravdu luxusní můžeš dělat reklamu jak mají vypadat vlasy maminek na mateřské Mám skoro dvouletou dcerku a měla jsem štěstí, že se mi vlasy v těhotenství zlepšily teď jsem ve 4 měsíci a dítko mi to štěstí dopřává znovu moc dobře ví, že si na vlasy potrpím :yahoo:, dají se prostředky pořídit v lékárně nebo jen přes internetový
    e shop. Děkuji Lucka

     
    • Tereza
      Tereza 28. března 2019 17:48

      Ahoj Luci, strašně se omlouvám za pozdní odpověď! Vůbec jsem si komentu nevšimla! Jen přes český eshop TianDe. ;-)