nok2

RECEPT: Noky s panenkou na slanině a smetanovou omáčkou s houbami

Dneska tady mám pro vás jednu rychlovku. Recept na oběd, který moc chutná mému manželovi, tak by mohlo i tomu vašemu.

CO BUDETE POTŘEBOVAT:

300g panenky

rozmarýn

olivový olej

koření adžika

sůl

smetana 33%

hříbky

máslo

parmezán

slanina

 

JAK NA TO:

Nevím, jak jste na tom s používáním různých kupovaných koření. Já vařím často s bylinkami, co pěstujeme v květináči, občas ale použiju nějakou namíchanou exotiku, jako je například koření od Vitany Adžika. Pokud to nepoužíváte, tak úplně stačí rozmarýn. Takže: Panenku nakrájíte na kostky, promícháte s olivovým olejem, nasekaným rozmarýnem a malou lžičkou adžiky (moc to s ním nepřehánějte-koření je dost výrazné.) Panenku dejte na rozpálenou pánev a vyšším stupni osmahněte. Když už bude z části opečená, lehce osolte a přidejte slaninu. Ve chvíli, kdy je hotovo, vysypte obsah pánve do misky a přikryjte ji, aby maso nevychladlo. Pánev dejte zpět na sporák a dejte do ní předem namočené sušené houby, které zalijete celým kelímkem smetany. Až se bude hodně zahřátá, přidejte kostičku másla (cca 2x2cm). To mi většinou na zhoustnutí stačí, ale pokud máte radši hodně hustou omáčku, zaprašte troškou mouky. Noky většinou kupuju, ale pokud byste chtěli dělat domácí, dávala jsem před časem recept na pečenou kachnu a u ní je i recept na bramborový knedlík, tak z toho těsta můžete udělat i noky.

No a pak na ně nalijete omáčku, nahoru dáte maso se slaninou, posypete parmezánem a je hotovo ;-)

IMG_20180901_125152_841_resized_20180912_120736295

Informace o autorovi

Tereza
Tereza
Autor s 632 příspěvky
Více informací o Tereza

Snažím se v životě nemalovat si černé scénáře. Proto mám ráda citát A. Lincolna: „Většina lidí je tak šťastná, jak šťastná se rozhodla být.“

Další příspěvky