Zítra tu máme další svátek, tak by to chtělo něco dobrého na zub. A protože jste si psaly o recept na tvarohové jahodové knedlíky, které jsem dělala minulý týden /fotku jsem dávala na Facebook i Instagram/, sepsala jsem vám ho. Pokud tedy ještě nevíte, co zítra vařit a rozhodnete se je zkusit, můžu vám slíbit, že budou vcukuletu, nestrávíte u plotny hodiny a užijete si tak s rodinou volný den. Není to sice úplně sváteční jídlo jaksepatří, ale jsou opravdu výborný! Recept jsem si kdysi našla na internetu a teď už si ho tak nějak upravuju ke svému.
CO BUDETE NA KNEDLÍKY POTŘEBOVAT:
1 měkký tvaroh 250g /ideálně polotučný/
1 hrnek polohrubé mouky /vzhledem k mojí bezlepkové dietě vařím knedlíky dvoje, pro sebe s bezlepkovou moukou, pro manžela a syna s normální ;-)/
2 žloutky
sůl
ČÍM KNEDLÍKY POLÉVAT A SYPAT:
1/ Můžete je polévat rozpuštěným máslem, posypat cukrem /já používám na posypání krystal, ne moučkový/ a navrch tvrdým tvarohem. Tak jsem je právě minulý týden dělala já.
2/ Dobrý je i sladký tvaroh /umíchaný tvaroh s cukrem a trochou mléka/ a polévat opět rozpuštěným máslem.
3/ Když nemáte tvaroh navíc, klidně použijte vanilkový Pribináček.
4/ Zkoušela jsem i zakysanou smetanu a taky to není špatné.
POSTUP:
V míse smíchejte tvaroh, mouku, dva žloutky a špetku soli. Z těsta si oddělte válečky, do kterých zapracujete jahody /do jednoho knedlíku dávám jednu jahodu, když jsou větší a musím říct, že z bezlepkové mouky jdou knedlíky zabalit mnohem snáz než z normální mouky /. Poté je vařte ve vroucí osolené vodě zhruba 10 minut. Nezapomeňte je hned promíchat, aby ve vodě plavaly a nepřichytily se u dna. /Než je vyndám, rozkrojím jeden knedlík, jestli jsou opravdu vařené./ Pak už jen polejte a posypte dobrotami viz. výše a hotovo.
Tip: Jahody můžete vyměnit i za jiné ovoce, třeba švestky nebo meruňky, všechny jsou výborný.
Dobrou chuť a dejte vědět, jak vám šmakovaly!