20180427_120633

RECEPT: Moje oblíbená bramboračka

Taky u vás mezi kamarády nebo kolegy občas vznikly dohady, jaká polévka je ta pravá na Štědrý den? Ok, chápu, že prosinec je daleko, ale jen chci říct, že se u nás doma, když jsem byla malá, rybí polévka nikdy moc nejedla, kamarádka dělává na Štědrý den čočkovku a od té doby, co jsem s mým manželem, ji děláváme taky, protože ji má muž rád a navíc jí vaří strašně dobrou. No a teď už se dostávám k té bramboračce (sorry, jestli jsem vám udělala chutě na jakoukoliv jinou z těch jmenovaných). U nás se vždy na Štědrý večer dělávala právě tato bramboračka a mamka ji měla vždy výbornou.

Vlastně ani nevím, jestli tam dává mamka to samé, ale tak nějak ji vařím podle ní své rodině a vždy všem moc chutná. Patří k mým zamilovaným a je pro mě na stejné úrovni jako ta zeleninová (tady je recept), po které se na našem blogu strhlo hotové šílenství! Takže jak na tu bramboračku?

CO BUDETE POTŘEBOVAT:

1 mrkev

1 silný odkrojek celeru

1 petržel

1 cibule

1 velká brambora

dvě hrsti sušených hub

2 lžíce mouky

1 lžíce másla

2 bobkové listy

5 kuliček nového koření

1,5l vody

špetka majoránky

JAK NA TO:

Očištěnou celou mrkev, celer, petržel a cibuli dejte vařit v osolené vodě s bobkovým listem a novým kořením do změknutí, aby se vám uvařil zeleninový vývar. Zeleninu a bobka s kořením vyndejte a dejte tam na kostičky nakrájenou bramboru. Pak si pokrájejte uvařenou zeleninu na kousky (cibuli tam už nedávám). Až je brambora měkká, dejte tam houby a nakrájenou zeleninu. V malém hrnci rozpusťte máslo a zaprašte moukou, aby vám vznikla jíška. Přidejte to do polévky se špetkou majoránky a pár minut ještě vařte.

Dobrou chuť ;-)

20180427_120633

Informace o autorovi

Tereza
Tereza
Autor s 632 příspěvky
Více informací o Tereza

Snažím se v životě nemalovat si černé scénáře. Proto mám ráda citát A. Lincolna: „Většina lidí je tak šťastná, jak šťastná se rozhodla být.“

Další příspěvky