kure med

RECEPT: Kuřecí plátky na medu

Tak dnes pro vás mám recept na jedno z mých oblíbených jídel! Kuřecí plátky na medu  ;-) Hodně jste si o něj, holky, psaly, tak tady je ;-)

CO BUDETE POTŘEBOVAT:

400g kuřecích prsou

3 stroužky česneku

1/4 většího citronu

lžíce medu

tymián

olivový olej

sojová omáčka

sůl

JAK NA TO:

Marináda:

Smícháte 3 lžíce sojovky, 2 lžíce oleje a lžíci medu (ne úplně na kopeček). Vymačkejte čtvrtku citronu, prolisujte stroužky česneku a promněte mezi prsty trochu tymiánu. Měla by vám vzniknout asi takováto konzistence.

marináda

Marinádu nalijte na lehce posolené kuřecí plátky a promíchejte. Můžete dát odležet, ale maso je dobré i bez odležení. Pokud chvátáte, můžete to dát rovnou na pánev a i tak bude stát výsledek za to ;-)

Bez názvu

A TEĎ TO NEJDŮLEŽITĚJŠÍ:

Až dáte maso na rozpálenou pánev, nelejte tam s ním tu marinádu všechnu (dlouho by se to odpařovalo) Stačí tam dát jen ty marinované kousky a stejně to bude to vypadat nějak takhle.   ;-)

panev

Musíte počkat až se šťáva odpaří. Můj sporák má nejsilnější “plamen” číslo 9. Dělám to na osmičce a když se začne tekutina odpařovat, ztlumím na 7. Jde to pak totiž hodně rychle a díky medu se maso snadno připálí. Takže ve chvíli, kdy začne kuřecí chytat barvu, kousek po kousku otáčím rychle na druhou stranu. Když je i druhá strana opečená, rychle sundám z pánve, aby se maso nepřipálilo.

Tuhle kombinaci chutí miluju a je jedno, jestli k tomu uvařím brambory nebo si masíčko naskládám se zeleninou do bagety.  ;-) Dobrou chuť a dejte vědět, jak vám chutnalo!

 

 

Informace o autorovi

Tereza
Tereza
Autor s 632 příspěvky
Více informací o Tereza

Snažím se v životě nemalovat si černé scénáře. Proto mám ráda citát A. Lincolna: „Většina lidí je tak šťastná, jak šťastná se rozhodla být.“

Další příspěvky