19369558_850752545102203_752298020_n

Jahodový dort, po kterém neztloustnete!

S našimi dobrými přáteli jsme slavili hned dvoje narozeniny. Původní záměr byl, že oslavu uděláme ve stylu pikniku. A i když z něj nakonec sešlo a slavilo se doma, vůbec nám to nevadilo. Nacpali jsme se i tak. Od masa na grilu až po dezert. Myslela jsem, že prasknu. :wacko:

Každý donesl něco, já upekla bezlepkový švestkový koláč s drobenkou, o kterém jsem na blogu už psala. Dělám ho docela často.  :rose: Jen jsem tentokrát jahody vyměnila za švestky a meruňky a měl taky úspěch.  ;-) Mrkněte tady: Jahodový koláč, který se stane vaší drogou!.

Hlavní dezert ale připravovala kamarádka Míša. Recept na něj prý někde našla, ale jinak vymýšlí pořád něco sama. Myslím, že by se „z fleku“ mohla živit jako kuchařka a cukrářka. Cokoliv jsem od ní jedla, chutnalo skvěle. A právě na oslavu přinesla dort s želatinou, po kterém se jen zaprášilo.  :yahoo: A pozor, i když je v něm obsažen cukr a mouka, určitě tělo nezruinuje jako leckterá čokoládová kalorická bomba. Taky proto jsem si říkala, že by byla škoda, vám ho sem nedat. Na léto mi přijde ideální. Já jsem teda dort tentokrát nechutnala, protože nebyl bezlepkový. Ale o tom, že byl vynikající, vůbec nepochybuju. Všichni si ho na party pochvalovali a můj muž o něm básnil ještě doma. Takže mě co nevidět čeká pečení.  :heart: Pokud ho chcete vyzkoušet i vy, tady je recept:

 

CO BUDEME POTŘEBOVAT:

Na korpus:

3 vejce

80g moučkového cukru

1 lžíce oleje

1 lžíce vody

1 lžíce kakaa

100g polohrubé mouky

½ lžičky prášku do pečiva

 

Na pudingovou vrstvu:

300 ml mléka

120g cukru

1 vanilkový puding

250g jemného tvarohu

 

Na pokrytí dortu:

jahody

červené cukrárenské želé

 

JAK NA TO:

Vajíčka a cukr spolu zamíchejte (ideálně ručním nebo chcete-li tyčovým mixérem). Poté za stálého míchání postupně přidávejte olej, vodu, mouku, kakao a prášek do pečiva. Dobře promíchané těsto vylijte do menší formy a pečte na 170 stupňů asi 20 minut.

V hrnci mezitím promíchejte mléko, cukr, puding a dejte vařit. Po zhoustnutí nechce puding vychladnout. Aby byla náplň ještě hustší, přidejte tvaroh a zlehka promíchejte. Potřete s ní povrch korpusu. Na to pokladete omyté půlky jahod a celé to zalijte želatinou.

A pokud zrovna nepočítáte kalorie a chcete si dort ještě trochu „vytunit“, vyšlehejte domácí šlehačku, kterou dort ozdobíte a posypte ji nastrouhanou kvalitní čokoládou.

Dobrou chuť! ;-)  

Informace o autorovi

Mirka
Mirka
Autor s 392 příspěvky
Více informací o Mirka

John Lennon: "Láska je odpověď." Mirka: "A produktem lásky je nový život...se spoustou otázek."

Další příspěvky