IMG_20170423_221828_812

POZOR! Autosedačku nekupujte pokud zjistíte, že…

Tak už ji máme! Pamatujete, jak jsem psala článek o tom, podle čeho vybírat autosedačku a rozhodovala se na základě různých testů, řešila, jestli chci, aby měla pásy nebo takový ten pult? (vše najdete v článku Jak vybrat dítěti správnou autosedačku) Tak už máme vyřešeno a koupeno. Ale hezky od začátku!

Vyzvedly jsme s Emilkou manžela, který byl navíc tak laskav a protože jsem byla hladová jako vlk (a nechtěla jsem, aby mi při koupi autosedačky kručelo v žaludku) koupil mi dokonalou bagetu z nové edice Bageterie Boulevard – takovou tu hovězí s nějakým medem či co. Párkrát jsem si vyslechla, že jestli to zaprasím v autě, vypiju si to… a já s ledovým klidem profíka ve žraní baget na to: “Pche! Jsem snad malá?!” ….jo jsem.

IMG_20170423_214126_901

Zaparkovali jsme před prodejnou a já ve chvíli, kdy mi zbývalo poslední sousto..tududutu.. kyd kyd! A bylo to na triku! Hnědá omáčka na světle šedým triku!! Takže jsem si musela zapnout bundičku (bundičku, kterou nosím rozepnutou, protože byla koupená ještě před těhotenstvím a tudíž, když je zapnutá, je na mně narvaná!!) S pocitem vorvaně jsem tedy po boku mého hubeného muže vstoupila do prodejny..

Manžel chtěl za každou cenu sedačku s pultem a prý, když se v ní Emi nebude líbit, bude si muset zvyknout! To jsem před měsícem řešila s kámoškama. “Já nechci jezdit s plačící Emilkou! Prý, když dítě pult nesnáší, nezvykne si na něj!” Ale manžel byl neoblomný! Naštěstí existuje něco jako vyšší moc!  ;-) Tou vyšší mocí byl prodavač, který se tvářil, že ty s pultem vlastně nejsou nic moc a že jsou lepší pásy ! :D On to tedy úplně na plnou pusu neřekl, ale cítila jsem to z něj. A to mi nalilo optimismu!

Nakonec nezklamala ani dcerka! Když jsme se rozhodli vyzkoušet jednu ze sedaček s pultem, prodavači stačila asi vteřina k tomu, aby řekl: “Tohle mít nemůže.” Proč? “Vidíte tu rysku, co je tady vyznačená na opěrce hlavy? V té výšce, co je ryska, by měla mít oči. Má ji ale v polovině čela, takže je na tu sedačku malinká. I když váhově odpovídá.” Tak jsme zkusili jinou s pultem. “Tuhle mít taky nemůže,” ohlásil znovu. “Podívejte se, když jí sem dám ten pult, tak je za ním strašně zapadlá a navíc ho má moc vysoko. Kdyby auto prudce zabrzdilo, bouchne se do pultu obličejem.” Takže  by neplnil tu funkci, kvůli které jej muž chtěl především. Tedy, aby chránil bříško a hrudník proti nárazu. Ještě k tomu by ji ohrozil, že by se do něj praštila obličejem.

Další “esa s pultem” v rukávu už muž neměl a tak jsme se začali zajímat o tu autosedačku, co jsem si přála já – tedy na pásy (checheche!). ALE! Než jsme se k ní dostali, vstoupila nám do cesty jiná. Stejné značky, ale jiný typ – Römer Safefix plus tl. Ve chvíli, kdy jsme do ní Emi posadili, jsme měli jasno. Je skvěle polohovatelná, na isofix a co vám budu vyprávět. Vlastně si všechny její vlastnosti můžete přečíst třeba tady. A navíc jsem zjistila, že úplně stejnou koupila kamarádka před časem své dceři a je s ní fakt spokojená.

Emi si v ní už odjela domů a když jsme dorazili, víte co jsem udělala? Dala si odmočit to triko!!!!

PicsArt_04-23-10.15.18

Informace o autorovi

Tereza
Tereza
Autor s 631 příspěvky
Více informací o Tereza

Snažím se v životě nemalovat si černé scénáře. Proto mám ráda citát A. Lincolna: „Většina lidí je tak šťastná, jak šťastná se rozhodla být.“

Další příspěvky

1 komentář

  • Co nepodcenit při koupi dětské autosedačky – Matky v nesnázích
    14.5.2018 - 11:47