Tak samozřejmě trochu přeháním. Od boha ta marináda vyloženě není, ale je ode mě. Jenže mně tak strašně zachutnala, že si recept nemůžu nechat pro sebe!
Když konečně došlo na den, kdy jsme mohli vytáhnout gril a pozvat pár kamarádů, strašně jsem se těšila! Nachystala jsem saláty, různé dobroty, omáčky, pečivo a vše, co je ke grilování třeba. Co jsem ale opravdu chtěla, bylo dokonalé maso.. Začala jsem se tedy pídit na internetu po receptu na nějakou dobrou marinádu. Dělala jsem nakonec dvě různé. Jednu z nich budu ale dělat rozhodně i příště a přes příště a znovu a znovu, protože byla přesně to, co jsem hledala! A to je tato.
Do receptu, co jsem našla, jsem přidala pár dalších ingrediencí a naložila jsem do marinády jak krkovičku, tak i kuřecí prsa. Jednu krkovici jsem dokonce snědla i přes to, že nejím už od 14ti let vepřové! Samozřejmě bych tuhle tekutou dobrotu nevychvalovala, kdyby nechutnala i mým kamarádům (pokud teda nekecali).
CO BUDETE POTŘEBOVAT:
5-6lžic oleje
2 lžíce sojovky
1 lžíce protlaku / kečupu
bazalka (pokud čerstvá, nakrájet, pokud sušená, tak velkou špetku a promnout mezi prsty)
1 stroužek česneku (prolisovat)
sladká mletá paprika (poprášit)
JAK NA TO:
Maso osolte a pak zalijte dobře promíchanou marinádou. V lednici jsem ho nechala v uzavřené misce uležet 3 hodiny. Pak šup na gril. A výsledek? Ten byl takový!
1 komentář