20160510_185329

Domácí pizza pro vytížené ženy!

Přestože jsem z práce už pryč, přeci jen se našlo ještě pár projektů, které se ke mně dostaly ani nevím jak! Sice jsem si v úterý řekla, že zůstanu celý den doma a nevytáhnu paty nikam, nakonec jsem ale měla buď stále u ucha telefon nebo visela na mailech a internetu, napsala jsem pro vás  příspěvek o “matkách strašilkách”, který vyšel včera https://matkyvnesnazich.cz/2016/05/11/kdo-jsou-matky-strasilky/ upekla banánový štrůdl, pokropila dvakrát zahradu (jak jsem slíbila manželovi) a najednou byl večer a došlo mi, že mám hlad! Samozřejmě, že jsem před tím obědvala. Už se mi  nechtělo nic extra vařit, dostala jsem ale šííílenou chuť na pizzu. Jenže klasika: Jak dlouho na ni budu čekat? To je minimálně hodina (ano strašně dlouhá doba, já vím) než mi ji přivezou! Já ji chci hned! (jo, jsem jako malé děcko) A jak to tak obyčejně bývá, můj kamarád internet mi poradil :) a musím říct, že vůbec né špatně! :good:

Když jsem si pak dala foto pizzy na Instagram, který se mi sdílel i na Facebook, tahle domácí rychlovka začala lákat hned několik mých kamarádek a tak: HOLKY MOJE, TADY JI MÁTE! :heart: Předesílám, že jsem se vykašlala na všechna ta kynutá těsta, co se na netu nabízela. Pokud prostě chcete pizzu hned, zapomeňte na takové ty rady, že těsto má být v lednici 24hodin – tak dlouho by se nám asi čekat nechtělo, né?

CO BUDETE POTŘEBOVAT:

Na těsto:

250g hladké mouky

4 lžíce olivového oleje

1,5dl vody

špetka soli

1/2 sáčku kypřícího prášku

Nahoru na pizzu:

rajský protlak lehce naředěný vodou

oregáno

bazalka

salám

sýr

olivy

JAK NA TO: Smíchejte ingredience na těsto. Pokud by se vám stále lepilo na prsty, přidejte trochu mouky, ale nepřehánějte to – ať z toho pak po upečení nemáte tvrdou placku. Vzhledem k tomu, že nejsem žádný pizzař (haha), neumím si pochopitelně pohazovat těstem nad hlavou (nicméně představa, jak by to probíhalo, je dost zábavná). Takže jsem jako správná praktická žena vzala do ruky váleček a prostě to vyválela. Plácla jsem to na vymazaný plech (bacha, těsto má tendenci trochu cestovat zpátky ke středu, tak ho ještě trochu roztáhněte a pomačkejte ať není příliš vysoké) A pak na to naházejte to, co máte rády nebo prostě to, co najdete v lednici. Já v naší bílé svatyni našla docela přijatelné ingredience, takže jsem na těsto rozetřela zbytek rajského protlaku, posypala kořením, plácla na to posledních 6 koleček Poličanu, na to nastouhala 30 procentní Eidam a celé to posypala černými a zelenými olivami. ;-) Pekla jsem na 220 v horkovzdušné troubě a za necelých 15minut bylo upečeno! :good:

Pizza před upečením: ;-)

20160510_183435

Pizza po: :yahoo:

20160510_185329

Tak dobrou a ať se podaří!!! ;-)

Informace o autorovi

Tereza
Tereza
Autor s 632 příspěvky
Více informací o Tereza

Snažím se v životě nemalovat si černé scénáře. Proto mám ráda citát A. Lincolna: „Většina lidí je tak šťastná, jak šťastná se rozhodla být.“

Další příspěvky

1 komentář

  • RECEPT: Nejlepší pizza na světě! (a neztloustnete po ní!) – Matky v nesnázích
    14.1.2019 - 7:01