Přestože jsem z práce už pryč, přeci jen se našlo ještě pár projektů, které se ke mně dostaly ani nevím jak! Sice jsem si v úterý řekla, že zůstanu celý den doma a nevytáhnu paty nikam, nakonec jsem ale měla buď stále u ucha telefon nebo visela na mailech a internetu, napsala jsem pro vás příspěvek o “matkách strašilkách”, který vyšel včera https://matkyvnesnazich.cz/2016/05/11/kdo-jsou-matky-strasilky/ upekla banánový štrůdl, pokropila dvakrát zahradu (jak jsem slíbila manželovi) a najednou byl večer a došlo mi, že mám hlad! Samozřejmě, že jsem před tím obědvala. Už se mi nechtělo nic extra vařit, dostala jsem ale šííílenou chuť na pizzu. Jenže klasika: Jak dlouho na ni budu čekat? To je minimálně hodina (ano strašně dlouhá doba, já vím) než mi ji přivezou! Já ji chci hned! (jo, jsem jako malé děcko) A jak to tak obyčejně bývá, můj kamarád internet mi poradil :) a musím říct, že vůbec né špatně!
Když jsem si pak dala foto pizzy na Instagram, který se mi sdílel i na Facebook, tahle domácí rychlovka začala lákat hned několik mých kamarádek a tak: HOLKY MOJE, TADY JI MÁTE! Předesílám, že jsem se vykašlala na všechna ta kynutá těsta, co se na netu nabízela. Pokud prostě chcete pizzu hned, zapomeňte na takové ty rady, že těsto má být v lednici 24hodin – tak dlouho by se nám asi čekat nechtělo, né?
CO BUDETE POTŘEBOVAT:
Na těsto:
250g hladké mouky
4 lžíce olivového oleje
1,5dl vody
špetka soli
1/2 sáčku kypřícího prášku
Nahoru na pizzu:
rajský protlak lehce naředěný vodou
oregáno
bazalka
salám
sýr
olivy
JAK NA TO: Smíchejte ingredience na těsto. Pokud by se vám stále lepilo na prsty, přidejte trochu mouky, ale nepřehánějte to – ať z toho pak po upečení nemáte tvrdou placku. Vzhledem k tomu, že nejsem žádný pizzař (haha), neumím si pochopitelně pohazovat těstem nad hlavou (nicméně představa, jak by to probíhalo, je dost zábavná). Takže jsem jako správná praktická žena vzala do ruky váleček a prostě to vyválela. Plácla jsem to na vymazaný plech (bacha, těsto má tendenci trochu cestovat zpátky ke středu, tak ho ještě trochu roztáhněte a pomačkejte ať není příliš vysoké) A pak na to naházejte to, co máte rády nebo prostě to, co najdete v lednici. Já v naší bílé svatyni našla docela přijatelné ingredience, takže jsem na těsto rozetřela zbytek rajského protlaku, posypala kořením, plácla na to posledních 6 koleček Poličanu, na to nastouhala 30 procentní Eidam a celé to posypala černými a zelenými olivami. Pekla jsem na 220 v horkovzdušné troubě a za necelých 15minut bylo upečeno!
Pizza před upečením:
Pizza po:
Tak dobrou a ať se podaří!!!
1 komentář