Tak mě zase honila mlsná! Tentokrát jsem dostala chuť na kuřecí nudličky na jakýkoliv způsob! Takže jsem projela opět internet a říkala jsem si, co by asi tak mohlo lahodit mému oku a následně mému žaludku. Inspirovala jsem se jedním thajským receptem, ale upravila jej „po těhotnu“ k obrazu svému. Není to žádná velká maturita. Pokud umíte krájet nožem a nepřijít o prsty, zapnout sporák a nevyhořet, zvládnete to levou zadní!
CO BUDETE POTŘEBOVAT:
500g kuřecích prsíček
3 stroužky česneku
kořen zázvoru (já uřízla kus o velikosti zhruba 3 x 2 x 2 cm)
pár kapek citronu
3 lžíce slunečnicového oleje
4 lžíce sojové omáčky
2 mrkve
2 petržele
250g žampionů
jasmínová rýže
JAK NA TO:
Sojovku, olej, citron, prolisovaný česnek a nastrouhaný zázvor na jemno smíchejte a do marinády naložte prsíčka nakrájená na nudličky. Nakrájejte žampiony (ne-není jich hodně! Berte v úvahu, že se na pánvi smrsknou), nakrájejte očištěnou mrkev a petržel na tenké nudličky. Dejte vařit jasmínovou rýži.
Na pánvi osmahněte mrkev, petržel, po chvilce k nim přidejte žampiony. (restovala jsem cca 4-5min) Osmahlou zeleninu dejte bokem. Pak na pánev můžete dát kuřecí nudličky. Restujte a když už jsou skoro hotové, vsypte předem osmahlou zeleninu. Můžete dosolit, dopepřit. Když je hotovo, podávejte s jasmínovou rýží.
Je to mňam! :good:
Můžete posypat čerstvým koriandrem!
1 komentář