2016-05-30 11.21.05

Kuřecí nudličky na zázvoru

Tak mě zase honila mlsná! Tentokrát jsem dostala chuť na kuřecí nudličky na jakýkoliv způsob! Takže jsem projela opět internet a říkala jsem si, co by asi tak mohlo lahodit mému oku a následně mému žaludku. Inspirovala jsem se jedním thajským receptem, ale upravila jej „po těhotnu“ k obrazu svému. Není to žádná velká maturita. Pokud umíte krájet nožem a nepřijít o prsty, zapnout sporák a nevyhořet, zvládnete to levou zadní!

CO BUDETE POTŘEBOVAT:

500g kuřecích prsíček

3 stroužky česneku

kořen zázvoru (já uřízla kus o velikosti zhruba 3 x 2 x 2 cm)

pár kapek citronu

3 lžíce slunečnicového oleje

4 lžíce sojové omáčky

2 mrkve

2 petržele

250g žampionů

jasmínová rýže

JAK NA TO:

Sojovku, olej, citron, prolisovaný česnek a nastrouhaný zázvor na jemno smíchejte a do marinády naložte prsíčka nakrájená na nudličky. Nakrájejte žampiony (ne-není jich hodně! Berte v úvahu, že se na pánvi smrsknou), nakrájejte očištěnou mrkev a petržel na tenké nudličky. Dejte vařit jasmínovou rýži.

20160423_103316 20160423_113031

Na pánvi osmahněte mrkev, petržel, po chvilce k nim přidejte žampiony. (restovala jsem cca 4-5min) Osmahlou zeleninu dejte bokem. Pak na pánev můžete dát kuřecí nudličky. Restujte a když už jsou skoro hotové, vsypte předem osmahlou zeleninu. Můžete dosolit, dopepřit. Když je hotovo, podávejte s jasmínovou rýží.

20160423_115410 20160423_120111

Je to mňam! :good:

Můžete posypat čerstvým koriandrem!

IMG_20160530_111609

Informace o autorovi

Janatová
Autor s 633 příspěvky

Snažím se v životě nemalovat si černé scénáře. Proto mám ráda citát A. Lincolna: „Většina lidí je tak šťastná, jak šťastná se rozhodla být.“

Další příspěvky

1 komentář

  • Cuketová polévka – Matky v nesnázích
    24.8.2016 - 6:01