Tak dnes pro vás mám recept na jedno z mých oblíbených jídel! Kuřecí plátky na medu Hodně jste si o něj, holky, psaly, tak tady je
CO BUDETE POTŘEBOVAT:
400g kuřecích prsou
3 stroužky česneku
1/4 většího citronu
lžíce medu
tymián
olivový olej
sojová omáčka
sůl
JAK NA TO:
Marináda:
Smícháte 3 lžíce sojovky, 2 lžíce oleje a lžíci medu (ne úplně na kopeček). Vymačkejte čtvrtku citronu, prolisujte stroužky česneku a promněte mezi prsty trochu tymiánu. Měla by vám vzniknout asi takováto konzistence.
Marinádu nalijte na lehce posolené kuřecí plátky a promíchejte. Můžete dát odležet, ale maso je dobré i bez odležení. Pokud chvátáte, můžete to dát rovnou na pánev a i tak bude stát výsledek za to
A TEĎ TO NEJDŮLEŽITĚJŠÍ:
Až dáte maso na rozpálenou pánev, nelejte tam s ním tu marinádu všechnu (dlouho by se to odpařovalo) Stačí tam dát jen ty marinované kousky a stejně to bude to vypadat nějak takhle.
Musíte počkat až se šťáva odpaří. Můj sporák má nejsilnější “plamen” číslo 9. Dělám to na osmičce a když se začne tekutina odpařovat, ztlumím na 7. Jde to pak totiž hodně rychle a díky medu se maso snadno připálí. Takže ve chvíli, kdy začne kuřecí chytat barvu, kousek po kousku otáčím rychle na druhou stranu. Když je i druhá strana opečená, rychle sundám z pánve, aby se maso nepřipálilo.
Tuhle kombinaci chutí miluju a je jedno, jestli k tomu uvařím brambory nebo si masíčko naskládám se zeleninou do bagety. Dobrou chuť a dejte vědět, jak vám chutnalo!