Mám alergii na mouku, takže se jí snažím obejít, kde to jen jde a dopřát si tak dobroty (někdy i nezdravé ) bez ní. Bramboráky jsou toho příkladem. Když jsem měla takhle jednou zase na ně chuť, řekla jsem si: „A proč by to nešlo bez mouky?!“ Zkusila jsem to a evidentně mě na nich nic nescházelo, protože jsem zbodla hned čtyři najednou. Co byste na ně řekli vy?
NA 2-3 PORCE BUDETE POTŘEBOVAT:
6-8 brambor (podle velikosti)
2 vejce
2 stroužky česneku
majoránka
sůl
pepř
cca 2-3 lžíce mléka
olej na smažení
kysané zelí
JAK NA TO:
Oloupané a umyté bramboráky nastrouháte nahrubo do mísy. Necháte vykapat a vymačkáte z nich zbylou vodu. Přidáte vejce, mléko, rozmačkané stroužky česneku, trochu soli a pepře. A posypete špetkou majoránky. Všechno smícháte dohromady. Jen pozor na to, že bez použití mouky budete mít křehčí směs. Na pečení to ale vůbec nevadí.
Na pánev s rozpáleným olejem postupně dáváte směs pomocí velké lžíce. A spodkem lžíce z ní tvarujete tenké placičky (velikost je jen na vás). Opečte je z obou stran dozlatova. Přebytečný tuk z nich můžete na talíři vysát obyčejným ubrouskem.
K bramborákům chutná dobře kysané zelí. Doufám, že bude i vám?!