plaz10

První dovolená: Jak jsme chránili dceru před sluníčkem

Nejsem úplně přehnaná matka, ale mám kolem sebe pár lidí, které lékaři vystrašili rakovinou kůže a tak tohle téma beru fakt vážně. Souhlasím s tím, že malé děti nemají chytat bronz a měly by mít na sluníčko patřičný oděv, pokrývku hlavy a opalovací krém. Jenže ani to někdy nestačí. My byli připraveni takto:

UV STAN

Moc jsme se na dovolenou těšili a nechtěli jsme řešit, že je dcerka spálená nebo může být na sluníčku jen krátce, takže jsme s sebou vezli UV stan. Musím říct, že mě nikdy nenapadlo, jak je tahle věc super. Půjčil nám ho manželův kamarád. Stan nezabral moc místa a rozložil se úplně sám bouchnutím o zem. Na pláž jsme tak přišli už ve dvě odpoledne (dopo jsme bývali u bazénu) a zůstávali jsme až do šesti hodin. Dcera v něm krásně vydržela, hrála si s kamínky a hračkami a sem tam jsem si za ní vlezla i já, když jsem zjistila, že se začínám trochu připalovat.

OPALOVACÍ KRÉM

Opalovák je samozřejmostí. Pokud ho na dovolenou pořizujete, mrkněte od kolika let ho děti můžou používat. Jednou jsem takhle koupila nechtěně krém, kde byly tyto informace zakryté a zjistila jsem to až po rozbalení, že je pro děti od tří let. Nakonec jsem koupila Niveu Sun kids protect and sensitive pro děti – faktor padesát plus a jsem s ní spokojená i teď.

UV OBLEČENÍ

Tak tohle mě původně vůbec nenapadlo. Až když se mě zeptala kamarádka: “Máte pro ni UV trika?” Slyšela jsem o nich prvně (chápu, že jsem možná jediná na světě, kdo je ještě neznal), ale je to fajn věc. Nám je půjčila právě tahle kamarádka. Vyrábí se s krátkým i dlouhým rukávem, děti v nich můžou do vody atd. Pokud byste chtěli dítko obléct do normálního trička, mrkněte na materiál a dejte ho proti sluníčku. Tak zjistíte, kolik slunečního záření propouští. Bílé barvě byste se měli ideálně vyhnout, protože ta slunečního světla propouští nejvíc a čím víc bude triko ze syntetičtějšího materiálu, tím lépe.

LÁTKOVÉ PLENY

Každé dopoledne a odpoledne jezdil manžel s dcerkou a uspával jí v kočárku. Protože to byly časy, kdy sluníčko docela peče, nechtěla jsem, aby měla odkryté nožky, tak jsem jí je vždy přikrývala právě tou látkovou plenou.

POKRÝVKA HLAVY

Tak tady jsme brali kšiltovku a dva kloboučky. Pokud ještě nemáte nakoupené, dají se sehnat i takové, které mají speciální části na zakrývání uší a krku. Jsou to takové mini plachty připevněné ne klobouku. U nás si Emi vystačila s kšiltovkou v kočáru a klobouky na pláži a ve vodě. Ještě jedna důležitá věc! Na pokrývku hlavy jsem dceru navykala už více než měsíc před naším odjezdem, protože kloboučky fakt neměla v oblibě. Naštěstí se na to naučila a u moře už nestávkovala.

PITNÝ REŽIM

Vždy jsem s sebou měla dostatek kojenecké vody, aby dcera dodržovala pitný režim.

VÝSLEDEK?

Žádné spálení, žádný pláč, dcera spokojená jak želva na pláži, v moři i bazénu. Od bazénu jsme odcházeli vždy koklem jedenácté dopoledne na pokoj nebo restaurace a k moři jsme odcházeli ve dvě odpoledne. Myslím, že to je tak akorát se vší tou výbavou. ;-)

20170718_071348

O tom, jak chránila Miri Olího na dovolené v Dubaji, můžete číst tady;-)

Informace o autorovi

Tereza
Tereza
Autor s 632 příspěvky
Více informací o Tereza

Snažím se v životě nemalovat si černé scénáře. Proto mám ráda citát A. Lincolna: „Většina lidí je tak šťastná, jak šťastná se rozhodla být.“

Další příspěvky

1 komentář

  • Tip na dětské opalovací krémy – Matky v nesnázích
    18.4.2018 - 6:05