2016-09-25-23-55-07

Můj oblíbený karlovarský knedlík

Po víkendu jsem trochu rozežraná a tak jsem se rozhodla, že vám sem dnes šoupnu recept ;-) Strašně bych si přála, aby mi chutnala jídla, ke kterým nejsou potřeba přílohy ve stylu kalorických bomb jako jsou například knedlíky! Bohužel to je ale pro mě tak trochu mission impossible! MILUJU KNEDLÍKY!!

A když jde o knedlíky, tak jsem nekompromisní kritik! Nesnáším ty rozblemcané (asi jako každý) a pak takové ty co vypadají a chutnají jako kupované (a možná jsou kupované – jen vám to hostitel nepřizná hehe). 

Před pár lety, když jsem vymýšlela meníčko do VIP Prostřena, naplánovala jsem si kachnu (recept jsem vám už v minulosti napsala sem a je tam i recept na bramborový knedlík). Do té doby jsem ale nikdy nedělala domácí knedlíky. A uznejte, ke kachně jsou nutné!!! Takže jsem hledala recept, co by mě zaujal a hele! Trefila jsem do černého, protože od té doby dělám pouze a jen tento knedlík! Zkuste ho a uvidíte, že nebudete litovat!

CO BUDETE POTŘEBOVAT

10 rohlíků

3 vejce

70g másla

hrst petržele

120ml smetany

sůl

pepř

img_20160925_191034

JAK NA TO

Nakrájejte rohlíky na kostičky, které osolíte, opepříte, vylijte do nich rozkvrdlaný žloutek s petrželí ve smetaně, rozpuštěné vlažné máslo, ušlehejte sníh z bílků, který vmíchejte na konec. Pak to do potravinové folie pěkně napěchujte, konce zauzlujte a propíchejte folii vidličkou.

img_20160925_190937

Vaříme v osolené vodě 24minut. Každou stranu 12min. ;) Pošlete foto až ho vyzkoušíte! A neutopte ho ve smetaně! Kostky rohlíku mají být spíše sušší než promočené! ;)

img_20160916_212855

Informace o autorovi

Tereza
Tereza
Autor s 632 příspěvky
Více informací o Tereza

Snažím se v životě nemalovat si černé scénáře. Proto mám ráda citát A. Lincolna: „Většina lidí je tak šťastná, jak šťastná se rozhodla být.“

Další příspěvky