IMG_20160327_105104

Velikonoční kachna na ovoci

O víkendech příliš příspěvků nepřidáváme. Většina z nás si užívá víkendu plnými doušky s rodinou, tak proč sedět u počítače, že? :good: Když jsou ale ty Velikonoce, říkala jsem si, že bych vás mohla třeba inspirovat, co uvařit k velikonočnímu obědu. Když za mnou v sobotu přijeli rodiče s bráchou, chtěla jsem udělat něco pořádného! (a přitom nestát u plotny celé dopoledne) V mém milovaném Lidlu měli kachnu, tak jsem upřímně zajásala! Někdo tohle zvířátko na pekáči vidí nerad – když pominu vegetariány a ochránce zvířat, tak ten hlavní důvod bývá, že jim maso často zapáchá. Tady je ode mě tip, jak udělat kachnu tak, aby všem chutnala a byla hezky voňavá  :heart:

JAK PŘIPRAVIT KACHNIČKU:

  • budete potřebovat: 1 kachna, 1 velkou cibuli (nebo tři malé), 1 pomeranč, 1 jablko, kmín, sůl20160326_091438

Opeřence omyjeme, nasolíme zvenčí i zevnitř, nakmínujeme zvenčí i zevnitř a vnitřek pořádně napěchujeme nakrájeným ovocem a cibulí na čtvrtky, dáme do pekáče, podlijeme trochou vody, zakryjeme alobalem a dáme péct na 200 stupňů. Po 45min pečení sebereme tuk, který se usadil na hladině a dáme znovu péct. Za dalších 30minut opakujeme a za dalších 30 minut ještě jednou sbíráme tuk. Tam, kde je kůže silnější, jí propíchám vidličkou, abych to vytékání tuku usnadnila. No a když už je kachna v troubě se vším všudy cca 2hodiny, sundám alobal, peču do zlatova. Když je jedna strana už hezky opečená, opět odeberu tuk a kachnu otočím, aby se hezky do křupava opekla i druhá strana :good:

JAK PŘIPRAVIT BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY

budete potřebovat: 220g dětské krupičky, 600g vařených brambor ve slupce, 1 vejce,

1 zarovnaná lžička soli

20160305_112611

Vychladlé uvařené brambory ve slupce oloupu, na jemno nastrouhám na struhadle, přidám krupičku, vajíčko, sůl a vypracuji hladké těsto. Rozdělím na dva kusy ze kterých vytvořím dva úhledné válečky. Dám do osolené vroucí vody a vařím na 17 minut.

IMG_20160327_124430

JAK PŘIPRAVIT ZELÍ

  • budete potřebovat: kysané zelí, lžíci cukr krystal, slanina, 1 menší cibule, lžíce hladké mouky

Kysané zelí několikrát propláchnu, zaliju vodou, osolím, nasypu lehounce kmín a dám vařit. Po chvíli přidám lžíci cukru. Na pánvi osmažím na jemno nakrájemnou cibulku společně s kousky slaniny, zapráším moukou a pak to poté, co se zelí vaří asi 15-20minut zamíchám k němu.

Omlouvám se, ale zelí jsem úplně zapomněla vyfotit!!!! (ale víme všechny, jak vypadá, né?) :good: Dobrou chuť!

Informace o autorovi

Tereza
Tereza
Autor s 632 příspěvky
Více informací o Tereza

Snažím se v životě nemalovat si černé scénáře. Proto mám ráda citát A. Lincolna: „Většina lidí je tak šťastná, jak šťastná se rozhodla být.“

Další příspěvky

2 Komentáře

  • Můj oblíbený karlovarský knedlík – Matky v nesnázích
    26.9.2016 - 6:02

  • RECEPT: Noky s panenkou na slanině a smetanovou omáčkou s houbami – Matky v nesnázích
    7.9.2018 - 6:01